HOME | Lots & More

Tips | Advies | Beoordelingen

Waarom Kip In Bloem Bakken?

Waarom Kip In Bloem Bakken
Je kunt kip natuurlijk op veel manieren bereiden, maar wist je dat kip bakken in bloem zorgt dat je kip lekker mals blijft. Hier lees en zie je hoe wij dat doen! Benodigdheden:

Kipfilet Bloem Kruiden naar smaak

Bereidingswijze: Snij je kipfilet in blokjes. Kruid je kipfiletblokjes naar smaak. Het is super lekker om Za’atar kruiden te gebruiken, i n dit artikel lees je hier meer over. Als je kip lekker gekruid is bestuif je het volledig met bloem. De kip moet volledig bedekt zijn.

Turks brood met kip Kipwraps Turkse kip durum

Hoe krijgt de Chinees de kip zo mals?

Om kip heel mals te houden bij het wokken wordt een Chinese techniek gebruikt, in het Engels velveting genoemd. Stukjes gekruide kip worden bedekt met een laagje van ongeklopt eiwit, maïzena en rijstwijn. De kip wordt 20-30 minuten gemarineerd op kamertemperatuur voor het wordt gefrituurd, of gepocheerd.

Hoe weet je of kip gaat is?

Thermometer – Met een vleesthermometer meet je de precieze kerntemperatuur van het vlees. Voor borstvlees moet dat 72 ºC zijn, voor poten en dijen wil je dat het vlees 85 ºC is. Op lagere temperatuur is donker vlees ook al wel gaar, maar nog niet lekker mals. Kijk uit dat de thermometer geen bot raakt, dat kan zorgen voor een foute temperatuurmeting.

Waarom wordt mijn kip wit?

Rauwe kip blijft in de vriezer ongeveer negen maanden goed. Soms kan de kip in de vriezer eerder witte plekjes krijgen of wit uitslaan. Kun je de kip dan nog eten? De witte plekjes op kip zijn vriesbrand. De structuur van het vlees is dan aangetast door het verdampen van ijskristallen aan het oppervlak van bevroren voedsel.

See also:  Op Welke Manier Kan Je Steak Bakken?

Hoe maak je kip op smaak?

Marineer je kipfilets. Zo geef je niet alleen extra smaak aan het vlees. Je zorgt er ook voor dat het lekker mals wordt. Gebruik in de marinade kruiden naar keuze, en voeg ook een zuur ingrediënt toe, zoals bijvoorbeeld azijn, yoghurt of citroen.

Kan je kip bakken in olie?

Zonnebloemolie zodat je kip krokant en sappig wordt – Ik heb geen frituurpan dus gebruik mijn gietijzeren braadpan om in te frituren. Dit doe ik meestal met een liter zonnebloemolie. Deze olie kan het goed aan om tot hoge temperaturen verwarm te worden zonder dat het gaat roken en stinken.

Kan je kip bakken in water?

De truc – De truc is om de kip in koud water in de pan te doen, dat te verwarmen maar het water vooral niet te laten koken. Kip droogt uit doordat de binnenkant te warm wordt. De ideale kerntemperatuur van kip is 65 ºC, dus mocht je toevallig een kookthermometer hebben, probeer het water dan op die temperatuur te houden.