175°C | 4 min. Ontdooid: 2 minuten. Bij voorkeur frituren in olie.
Hoeveel graden frikandellen bakken?
Algemene productinformatie – Bij Mora doen we er alles aan om te zorgen dat onze productinformatie zo accuraat mogelijk is. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingrediënten, voedingswaarden, dieet of allergie-informatie geregeld veranderen.
- We raden u daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens u het product nuttigt.
- Zijn er vragen of opmerkingen, neem dan contact op met onze consumentenservice.
- Ippenseparatorvlees 46%, varkensspek 20%, water, paneermeel ( tarwe bloem, water, gist, zout), ui, zout, specerijen, dextrose, knoflook, glucosestroop, emulgatoren: E450 en E452, natuurlijk aroma, maltodextrine, antioxidanten: ascorbinezuur en citroenzuur, gehydrolyseerd plantaardig eiwit ( tarwe ), ei,
“E”-nummers zijn door de EU goedgekeurde hulpstoffen.
per 100g onbereid product | per portie (70 g) | |
---|---|---|
Energie | 904 kJ | 633 kJ |
218 kcal | 153 kcal | |
Vetten | 16 g | 11.2 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 5.9 g | 4.2 g |
Koolhydraten | 4.7 g | 3.3 g |
waarvan suikers | 1.1 g | 0.8 g |
Vezels | 1.4 g | 1 g |
Eiwitten | 13 g | 9.1 g |
Zout | 1.9 g | 1.33 g |
Bakken pan 9 min. Bevroren: 9 minuten. Ontdooid: 5 minuten. Scheutje olie in de pan, middelmatig vuur en product regelmatig keren. Barbecuen 14 min. Bevroren: 14 minuten. Ontdooid: 10 minuten. Regelmatig keren. Frituren 175°C | 4 min. Bevroren: 4 minuten Ontdooid: 2 minuten.
glutenbevattende granen | M |
tarwe | M |
rogge | Z |
gerst | Z |
haver | Z |
spelt | Z |
khorasantarwe | Z |
schaaldieren | Z |
ei | M |
vis | Z |
pinda’s | Z |
soja | Z |
melk | Z |
noten | Z |
amandelen | Z |
hazelnoten | Z |
walnoten | Z |
cashewnoten | Z |
pecannoten | Z |
paranoten | Z |
pistachenoten | Z |
macadamianoten | Z |
selderij | Z |
mosterd | Z |
sesam | Z |
sulfiet (E220 – E228) | Z |
lupine | Z |
weekdieren | Z |
Product niet in de verpakking ontdooien. Na ondooiing niet opnieuw invriezen.
Hoe lang moet een frikandel in de oven?
Algemene productinformatie – Bij Mora doen we er alles aan om te zorgen dat onze productinformatie zo accuraat mogelijk is. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingrediënten, voedingswaarden, dieet of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden u daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens u het product nuttigt. Zijn er vragen of opmerkingen, neem dan contact op met onze consumentenservice. Mechanisch gesepareerd kippenvlees 54%, varkensspek, water, paneermeel ( tarwe bloem, zout, gist), plantaardige oliën (palm, raap), ui 4%, zout, dextrose, specerijen (o.a. peper <1%, nootmuskaat <1%), glucosestroop, emulgatoren: E450 en E452, gistextract, antioxidanten: ascorbinezuur en citroenzuur, gehydrolyseerd tarwe -eiwit, natuurlijk aroma. "E"-nummers zijn door de EU goedgekeurde hulpstoffen. Lactose-vrije receptuur. Zonder kunstmatige geur-, kleur en smaakstoffen.
per 100g onbereid product | per portie (70 gram) | |
---|---|---|
Energie | 947 kJ | 663 kJ |
228 kcal | 160 kcal | |
Vetten | 17 gram | 11.9 gram |
waarvan verzadigde vetzuren | 5.4 gram | 3.8 gram |
Koolhydraten | 6.3 gram | 4.5 gram |
waarvan suikers | 1.3 gram | 1 gram |
Vezels | 1.8 gram | 1.3 gram |
Eiwitten | 12 gram | 8.4 gram |
Zout | 1.8 gram | 1.26 gram |
Bakken in oven 1 Verwarm de heteluchtoven voor op 220°C.2 Plaats de frikandellen op een ovenrooster of bakplaat in het midden van de oven.3 Verwarm de frikandellen bevroren 8-10 min., ontdooid 4-6 min. Afhankelijk van de oven kan de bereidingstijd variëren.
glutenbevattende granen | M |
tarwe | M |
rogge | Z |
gerst | Z |
haver | Z |
spelt | Z |
khorasantarwe | Z |
schaaldieren | Z |
ei | Z |
vis | Z |
pinda’s | Z |
soja | Z |
melk | Z |
noten | Z |
amandelen | Z |
hazelnoten | Z |
walnoten | Z |
cashewnoten | Z |
pecannoten | Z |
paranoten | Z |
pistachenoten | Z |
macadamianoten | Z |
selderij | Z |
mosterd | Z |
sesam | Z |
sulfiet (E220 – E228) | Z |
lupine | Z |
weekdieren | Z |
Product niet in de verpakking ontdooien. Na ontdooiing niet opnieuw invriezen.
Welke stand airfryer frikandel?
Hoe lang bevroren frikandel bakken? – Frikandellen bakken Voor 1 persoon:
- 1 frikandel
- Voldoende zonnebloemolie
Voor frituur, pan, oven of airfryer geldt: je hoeft de frikandellen niet te ontdooien, Frikandel frituren: Verhit de frituur tot 180° Celsius. Doe niet teveel frikandellen tegelijk in de frituur, maximaal 4 per keer. Als de frituurolie voldoende heet is laat je langzaam de frikandel in de olie zakken. Als de frikandel naar boven komt en gaat drijven dan is je frikandel klaar! Oven:
- Verwarm de oven voor voor naar 220° Celsius.
- Leg de frikandellen in een ovenschaal eventueel op een vel bakpapier.
- Als de oven volledig is voorverwarmd bak je de frikandellen in ongeveer 10 minuten gaar.
Airfryer: Verwarm je airfyer tot 200° Celsius, voor oven: verwarm voor tot 220° Celsius. Als de airfryer of oven volledig is opgewarmd leg je maximaal 4 frikandellen op het rekje en bak je bevroren frikandellen ze in ongeveer 6 minuten gaar, voor ontdooide frikandellen is 4 minuten voldoende. Koekenpan:
- Doe een klein beetje olie in een koekenpan en verhit deze op de laagste stand.
- Leg de frikandel in de pan en keer regelmatig om verbranding te voorkomen.
- Gebruik eventueel een deksel om het bakken te versnellen.
- De frikandel is na ongeveer 10 tot 15 minuten gebakken.
BBQ: Je kunt frikandellen met een beetje aandacht prima op de BBQ bakken, dit werkt het beste als ze ontdooit zijn. Leg de frikandellen op een niet al te hete plek en draai ze regelmatig om. Na een minuut of 15 zijn je frikandellen gebakken. : Frikandellen bakken
Hoe bak je een frikandel?
Frikandellen bakken Voor 1 persoon:
- 1 frikandel
- Voldoende zonnebloemolie
Voor frituur, pan, oven of airfryer geldt: je hoeft de frikandellen niet te ontdooien, Frikandel frituren: Verhit de frituur tot 180° Celsius. Doe niet teveel frikandellen tegelijk in de frituur, maximaal 4 per keer. Als de frituurolie voldoende heet is laat je langzaam de frikandel in de olie zakken. Als de frikandel naar boven komt en gaat drijven dan is je frikandel klaar! Oven:
- Verwarm de oven voor voor naar 220° Celsius.
- Leg de frikandellen in een ovenschaal eventueel op een vel bakpapier.
- Als de oven volledig is voorverwarmd bak je de frikandellen in ongeveer 10 minuten gaar.
Airfryer: Verwarm je airfyer tot 200° Celsius, voor oven: verwarm voor tot 220° Celsius. Als de airfryer of oven volledig is opgewarmd leg je maximaal 4 frikandellen op het rekje en bak je bevroren frikandellen ze in ongeveer 6 minuten gaar, voor ontdooide frikandellen is 4 minuten voldoende. Koekenpan:
- Doe een klein beetje olie in een koekenpan en verhit deze op de laagste stand.
- Leg de frikandel in de pan en keer regelmatig om verbranding te voorkomen.
- Gebruik eventueel een deksel om het bakken te versnellen.
- De frikandel is na ongeveer 10 tot 15 minuten gebakken.
BBQ: Je kunt frikandellen met een beetje aandacht prima op de BBQ bakken, dit werkt het beste als ze ontdooit zijn. Leg de frikandellen op een niet al te hete plek en draai ze regelmatig om. Na een minuut of 15 zijn je frikandellen gebakken. : Frikandellen bakken
Hoeveel graden moet een frikandel in de airfryer?
Hoe lang moet een frikandel in de airfryer? – De bereidingstijd van een frikandel verschilt flink per merk, dus kijk altijd eerst even op de verpakking. Voor een gewone bevroren frikandel ligt de bereidingstijd tussen de 6 minuten op 200 ºC en de 11 minuten op 180 ºC, afhankelijk van welk merk frikandellen je koopt.
Wat zijn de lekkerste oven frikandellen?
Dat zijn die van Mora Oven en Albert Heijn Oven. Na uren van hevige discussies en debatten is de jury het er over eens. Heren, de winnaar van FHM’s grote frikandellentest is geworden: Albert Heijn ovenfrikandellen!
Hoe maak je frikandellen in de airfryer?
Bereiding –
1. Snij de zoete aardappels in stukken en kook deze gaar in een pan met water. Pureer de gekookte aardappels met een pureeknijper en laat de aardappelpuree een beetje afkoelen in een grote kom.2. Maak van 2 kruidnagels kruidnagelpoeder; dit kunt u het beste met een vijzel doen, of met een kleine chopper van de staafmixer. Meng het gehakt, de nootmuskaat, paprikapoeder, boekweitmeel, komijnpoeder, gemalen koriandel, kruidnagelpoeder, mosterd en cayennepeper door de aardappelpuree en meng dit goed met een spatel.3. Doe de gehakt-aardappelpuree in een spuitzak en knip hier een punt vanaf ter dikte van een frikandel. Spuit lange banen op een stuk vetvrij papier en leg deze banen 3 uur in de diepvries.4. Haal ze eruit en snij er frikandellen van. Spray ze in met een oliespuit en bak ze 10 minuten in de Airfryer op 200 graden. Schud tussendoor één keer. Serveer eventueel met tomatenketchup, light mayonnaise en gehakte uitjes.
Welke stand moet airfryer?
Welke stand moet de airfryer? – De Airfryer is een, bijna magisch apparaat waarin je zoveel dingen kunt bereiden. Toch is het gebruik voor beginners wel even wennen omdat je niet precies weet welke tijden en temperaturen je moet aanhouden. Een airfryer baktijden boekje is daarom wel erg handig.
- Daarom hebben wij een Airfryer baktijden lijst geschreven waarin we zoveel mogelijk alledaagse producten vermeld hebben.
- Toch kan de bereidingstijd enigszins verschillen omdat niet elke Airfryer precies hetzelfde is.
- Het is daarom belangrijk om altijd tijdens de bereiding tussendoor te kijken of het product al gaar is.
Bak temperaturen Ook zijn er qua baktijden en baktemperaturen een hoop verschillende ervaringen te delen. Veel mensen zweren bij een maximale bak temperatuur van 180 graden en laten 200 graden links liggen. Want met 200 graden loop je de kans dat er rook uit de Airfryer komt.
- Wij raden aan om maximaal 180 graden te gebruiken en iets op de bereidingstijd op te tellen.
- Airfryer voorverwarmen Er gaan altijd een hoop discussies rond omtrent het wel of niet voorverwarmen van een Airfryer.
- Wij gebruiken vaak als stamregel; producten die een korte bereidingstijd hebben wel voorverwarmen.
Denk hierbij aan diepvries friet, frikandellen, aardappelkroketjes, afbakbroodjes e.d. Ben jij op zoek naar een specifiek product? Gebruik op de computer de toetsencombinatie “CTRL F” en vul dan het product in. Op de telefoon kun je de functie “Zoeken op pagina” gebruiken A aardappelblokjes(vers) 180 8 minuten Aardappelblokjes 200 6 minuten Aardappel gratin 180 15 minuten Aardappel krieltjes 200 14 minuten Aardappelkroketten 185 15 minuten Aardappelpuree toefjes 190 15 minuten Aardappelnootjes 200 10 minuten Aardappel poffen 200 30 minuten Aardappel rosti 200 14 minuten Aardappelschijfjes 180 24 minuten Aardappelschotel Grieks 180 8 minuten Aardappelschotel Hollands 180 10 minuten Aardappelschotel Spaans 180 9 minuten Aardappel wedges 180 11 minuten Aardappel partjes 200 13 minuten Afbakbroodjes 200 7 minuten Afbak Croissants 190 6 minuten Afbak triangels 190 6 minuten Ananas 200 12 minuten Appelflappen(vers deeg) 200 10 minuten Appelini’s 200 10 minuten Appelmoes maken 190 10 minuten Appelstukjes met kaneelsuiker 180 7 minuten Appeltaartjes 155 17 minuten Aubergine 180 10 minuten Avocado met spek 180 6 minuten B Bacon 200 10 minuten Bamischijf 180 10 minuten Banaan 200 7 minuten Banaan met bladerdeeg 200 8 minuten Banketstaaf 180 3 minuten Beenham 180 35 minuten Biefstuk(rare) 200 5 minuten Biefstuk(medium) 200 8 minuten Biefstuk(well-done) 180 10 minuten Bistro Bagette 190 8 minuten Bitterballen 200 7 minuten Blinde Vink 180 15 minuten Bloedworst 180 9 minuten Bloemkoolroosjes 200 15 minuten Boerenbrood(Koopmans) 160 25 minuten Boerenkipfilet met spek 180 20 minuten Boomstammetjes 180 15 minuten Boontjes 180 6 minuten Boterkoek 165 30 minuten Braadworst 190 10 minuten Broccoli 160 16 minuten Brood 160 20 minuten Broodje rookworst 160 4 minuten Brownies 160 23 minuten C Cake 150 50 minuten Calamares 200 10 minuten Calzini 180 5 minuten Carrero 200 9 minuten Cervela 180 10 minuten Champignons 180 4 minuten Chickenwings 200 10 minuten Chipolata worstjes 170 10 minuten Chocoladebroodjes 180 16 minuten Chocolademoelleux 180 8 minuten Ciabatta 180 5 minuten Coquilles 180 12 minuten Cordon Bleu 180 10 minuten Country-potatoes 200 12 minuten Courgette 200 8 minuten Cripsino’s 180 16 minuten Creme brulee 180 5 minuten Croissants 170 8 minuten Curryworsten 180 10 minuten D Delhaize minikroketten 180 10 minuten Diepvries panini 160 13 minuten Dim Sum 200 12 minuten Drumsticks 180 10 minuten Drumsticks daarna 150 10 minuten Duitse biefstuk 180 8 minuten E Eendenborst 200 10 minuten Eendenborst daarna 155 8 minuten Ei(hard gekookt) 160 12 minuten(niet voorverwarmd) Ei(zacht gekookt) 160 7 minuten(niet voorverwarmd) Eiermuffins 160 10 minuten F Fazantenborstfilets 170 7 minuten Filet lapjes 195 5 minuten Friet 180 14 minuten Belgische friet 200 14 minuten Frikandellen 180 8 minuten Funmix 200 7 minuten G Garnaalkroketten 200 8 minuten Garnalen 180 8 minuten Gebakken kibbeling 200 7 minuten Gehaktballen 200 13 minuten Gehaktballen mini 200 7 minuten Gehaktbrood 170 15 minuten Gepaneerde mossels 200 9 minuten Geitenkaas 180 3 minuten Gevulde paprika met rundgehakt 180 10 minuten Grillburger 180 6 minuten Groene asperges 200 4 minuten Groentefriet 200 12 minuten Groente Loempia 200 13 minuten Groenten in blokjes 200 6 minuten H Haaskarbonade 200 8 minuten Hamburger(rauw) 180 8 minuten Hamburger(bereid) 180 3 minuten Hamlappen 170 8 minuten I Inktvisringen 180 6 minuten J Jalapeños(gevuld met kaas) 190 5 minuten K Kaaskroketten 180 12 minuten Kaasstengels 200 4 minuten Kaassouflé 200 7 minuten Kabeljauw 180 14 minuten Kalfs Kroketten 200 15 minuten Kalfsvlees(steak) 200 5 minuten Kalkoenfilet 200 10 minuten Kalkoenrollade 200 11 minuten Kant-en-klaar poffertjes 180 4 minuten Karbonade 180 12 minuten Kibbeling 180 10 minuten Kikkererwten roosteren 190 25 minuten Kip(heel) 200 35 minuten Kippendij 180 15 minuten Kip sweet chili 200 20 minuten Kipcorn 200 10 minuten Kipdrumsticks 200 10 minuten Kippenbil 200 20 minuten Kippenbouten 180 20 minuten Kippenpoten 180 20 minuten Kippenbraadworst 180 8 minuten Kipfilet blokjes 200 10 minuten Kipburger 180 6 minuten Kippenlevertjes 180 12 minuten Kippenpoten 180 30 minuten Kipsate 200 10 minuten Kipschnitzels 180 12 minuten Kippenvleugels 180 15 minuten Kiprollade 180 45 minuten Knoflookbrood 160 4 minuten Koolvis 180 15 minuten Koteletten 180 8 minuten Krabkroketjes 180 8 minuten Krieltjes 180 10 minuten Kroepoek 160 5 minuten Kroketten 200 7 minuten Kwekkeboom Kroket 170 20 minuten Kwartels 200 18 minuten L Lamskoteletjes 180 7 minuten Lamshaasje 180 8 minuten Lasagne 180 10 minuten Lekkerbekjes 180 15 minuten Lever(kip) 180 12 minuten Loempia(grote) 200 17 minuten M Maiskolf 200 12 minuten Mexicano 200 8 minuten Mini pizza 170 10 minuten Minute steaks 200 3 minuten Muffins 160 20 minuten O Oesterzwammen 180 3 minuten Omelet 150 15 minuten Original piccolinis 180 6 minuten Oven Goudse Kaassoufflé 200 8 minuten Oven rundvleesbitterbal 200 9 minuten Oven bamischijf 200 8 minuten Oven mix hapjes 200 6 minuten Oven frikandel 200 6 minuten Oven lasagne 180 10 minuten P Partysnacks 180 8 minuten Pangasiusfilet 180 9 minuten Panini 180 5 minuten Paprika 180 12 minuten Peultjes 200 5 minuten Pijnboompitten 160 3 minuten Pikanto 200 8 minuten Pitabroodje 180 7 minuten Pizzabroodje 200 10 minuten Poffertjes 180 4 minuten Pomme Duchesse 190 8 minuten Q Quiche 180 15 minuten R Ras patat 180 8 minuten Ravioli 190 8 minuten Ribbel Friet 200 15 minuten Ribeye 180 6 minuten Ribkarbonade 180 12 minuten Rookworst 150 4 minuten Rosbief 200 10 minuten Rosbief daarna 180 25 minuten Rösti 200 11 minuten Rosevaltkrieltjes 180 14 minuten Rundergehakt 200 9 minuten Runder Saucijzen 180 11 minuten Rundervink 180 15 minuten Rund Tournedos 180 7 minuten S Saté 190 10 minuten Saucijzenbroodjes 200 4 minuten Scampi’s 180 6 minuten Schol 180 5 minuten Schouderkarbonade 180 8 minuten Schnitzel 180 10 minuten Shoarma 180 10 minuten Siciliaanse worstjes 180 10 minuten Slavinken 200 15 minuten Spareribs 200 9 minuten Spaanse aardappelpartjes 200 12 minuten Speklapjes 200 14 minuten Steak 180 6 minuten Sugarsnaps 200 5 minuten T Tartaartje 200 8 minuten Tilapia 180 9 minuten Tofublokjes 170 7 minuten Tomaat gevuld met gehakt 170 16 minuten Tonijnsteak(ontdooid) 200 3-4 minuten Gepofte tomaat 180 6 minuten Tosti 200 5 minuten Twister fries 200 12 minuten U Ui(krokant gebakken) 180 15 minuten Ui(krokant gebakken) daarna 150 10 minuten Uienringen 180 14 minuten V Varkens braadworst 180 10 minuten Varkens Brochette 200 7 minuten Varkensgebraad 180 25 minuten Varkenshaasje 200 12 minuten Varkenslap 200 20 minuten Varkensoester 180 10 minuten Varkensschnitzel 180 8 minuten Varkensrollade 180 20 minuten Verse worst 180 10 minuten Vietnamese loempia’s 180 8 minuten Vissticks 200 5-8 minuten Viscuisine 180 20 minuten W Wienerschnitzel 180 10 minuten Witlof(rauw) 190 10 minuten Witlof ham en kaas 180 15 minuten Worstenbroodje 200 4 minuten Wortelen 200 10-15 minuten Wrap 180 12 minuten Z Zalm 180 15 minuten Zandkoekjes 180 15 minuten Zeewolf filet 180 12 minuten Zoete aardappel blokjes 180 8 minuten
Welke temperatuur friet frituren?
Hoe bak ik friet/patat mooi goudgeel? – Je bakt friet/patat goudgeel door ze op maximaal 175 °C te verhitten, kleine hoeveelheden in de frituur te doen en het op tijd eruit te halen. Lees meer tips,
Hoelang moeten frikandellen broodjes bij 200 graden?
Seizoenen – Herfst Lente Winter Zomer
0″> } De lekkerste frikandelbroodjes maken? Dat doe je met dit recept! Een simpel frikandelbroodjesrecept met Koopmans Bladerdeeg. Een aanrader van iedereen die gek is op frikandelbroodjes. Wil je ze in de airfryer maken? Bak ze dan af op 200 graden 25 minuten lang. Dat wordt smullen! Dit recept is toegevoegd door thuisbakker anjah. Koopmans heeft dit recept niet getest. Elektrisch 210° / Hetelucht 200° Sluiten