HOME | Lots & More

Tips | Advies | Beoordelingen

Hoe Pizza Bakken Op Bbq?

Hoe Pizza Bakken Op Bbq
De juiste pizza BBQ temperatuur – Om het bakken van een pizza op de BBQ te laten slagen, is de juiste temperatuur erg belangrijk. Om een pizza te bakken op de BBQ heb je veel hitte nodig: zo’n 200 graden als je de pizza bakt op bakpapier en zo’n 240 graden als je bakt zonder bakpapier.

Als jouw BBQ en pizzasteen deze temperatuur hebben bereikt, hoef je de pizza maar kort te bakken. Let erop dat je de deksel snel weer sluit zodat ook de topping van je pizza goed kan garen. Meer weten over pizza en flammkuchen maken op de barbecue? Bekijk dan alle tips & tricks en nog meer inspiratie om deze zomer jouw wekelijkse pizza party te organiseren – lees verder: BBQ recepten,

Vergeet niet altijd een paar rolletjes deeg op voorraad te hebben!

Hoe gebruik je een pizzasteen op de BBQ?

Tip 1: zorg dat je pizzasteen minimaal 250 graden is – Voor de lekkerste pizza heb je heel veel hitte nodig. Leg de pizzasteen op het rooster en zet dan pas je barbecue aan. Hierdoor warmt je pizza steen geleidelijk op en voorkom je dat hij barst. De beste pizza bak je kort en op hoog vuur. Zorg dus dat de temperatuur van je pizza steen en BBQ tussen de 250 en 350 graden Celsius is.

Hoe warm moet een BBQ zijn voor pizza?

Pizza op de barbecue Waarom zou je je pizza afhalen als je deze zelf veel beter kan bereiden? Het maken van een pizza op je Weber barbecue geeft namelijk een ongekend lekkere smaak. We hebben de drie verschillende manieren hieronder beschreven. We gebruiken hiervoor het 4-T model: type, techniek, temperatuur en tijd, Onze favoriete methode om pizza te maken is door gebruik te maken van een, Deze is ideaal voor het perfect garen en vervolgens verplaatsen van je pizza.

Verwarm de pizzasteen eerst minimaal 30 minuten op directe hitte voor op de barbecue. Het is belangrijk dat deze echt goed heet is, anders zal de onderkant van je pizza zwart worden terwijl de bovenkant nog niet gaar is. Zorg ervoor dat de temperatuur van de steen ongeveer 250 tot 300 graden is. Dit voorkomt dat de pizza aan de steen gaat plakken. Houd er rekening mee dat je deze temperatuur goed op peil houdt voor het beste resultaat. Laat de pizza ongeveer 7 tot 10 minuten bakken op de steen, en verwijder deze daarna van de barbecue

Deze methode werkt het beste voor verse pizza’s. Als je nog geen pizzasteen hebt, kan je je pizza ook als volgt bereiden:

Plaats je pizza op het rooster en zorg ervoor dat deze boven directe hitte ligt. Hiermee behaal je het snelste de garing die je zoekt. Hou de temperatuur van je barbecue tussen de 220 en 250 graden. Zo voorkom je dat je pizza verbrandt, en je wel een mooie grillmarkering op je deeg krijgt. Bij een verse pizza zorg je er eerst voor dat je enkel het pizzadeeg op de grill legt. Deze laat je 3 tot 4 minuten op de grill liggen. vervolgens draai je het deeg om en plaats je je toppings (bijvoorbeeld tomatensaus, kaas, oregano en verse tomaat) bovenop. Daarna laat je je pizza nog even 3 tot 4 minuten gaar worden.

Voor bevroren en Amerikaanse pizza’s kan je het beste gebruik maken van indirecte hitte. Je barbecue wordt hiermee namelijk omgetoverd tot een soort oven.

Plaats de pizza op een gedeelte van het rooster waar geen directe hitte onder zit. Zorg ervoor dat de temperatuur van je barbecue tussen de 190 en 210 graden blijft. Op deze manier kan de pizza namelijk langzaam garen en kan deze minder snel aanbranden. Een bevroren pizza heeft ongeveer 16 tot 20 minuten nodig op de barbecue. Hou deze goed in de gaten. Een pizza in Amerikaanse (Chicago) stijl heeft zelfs 30 tot 40 minuten nodig. Dit is natuurlijk afhankelijk van de dikte van je pizza en de ingrediënten.

: Pizza op de barbecue

Hoe lang pizza op pizzasteen BBQ?

Op de barbecue: – Bereid de barbecue voor op indirecte warmte, ongeveer 260 °C. Verwarm de pizzasteen in het midden van de barbecue gedurende 10 minuten voor. Plaats de eerste pizza op de steen. Bak de pizza met het deksel open gedurende 4 tot 5 minuten. Sluit vervolgens het deksel en laat nog 10 minuten bakken. Verwijder de pizza met de pizzaspatel. Voeg de rucola en de rauwe ham toe.

Kan een pizzasteen op een gas BBQ?

WAAROM EEN PIZZASTEEN? – Je kunt de pizza direct op het BBQ rooster leggen, maar pizza’s worden nog lekkerder en knapperiger op een echte pizzasteen. De pizzastenen van CADAC zijn gemaakt van duurzaam cordieriet en zijn geschikt voor gasbarbecues, maar ook voor gas- en elektrische ovens.

Meer info | CADAC Pannen en Pizzastenen

Kun je bakpapier op de pizzasteen leggen?

Pizza bakken in de oven In Italië worden pizza’s in een steenoven gebakken, en zijn vaak in enkele minuten klaar. Dit komt omdat pizza’s eigenlijk op een hoge, constante temperatuur gebakken moeten worden. Het liefst rond de 400 °C. De heteluchtovens in Nederland bereiken deze temperaturen natuurlijk niet.

 1. En zodra je de ovendeur opent, ontsnapt er warme lucht, waardoor de temperatuur weer daalt.
 2. Zo bak je de pizza nooit op een constante temperatuur, en wordt deze ook niet krokant.
 3. De pizzasteen Om de temperatuur in een normale oven constanter te houden is er de pizzasteen.
 4. Deze plaats je in de oven voor je die voorverwarmt.

Leg de pizza, zodra de oven de juiste temperatuur heeft bereikt, op de pizzasteen. Bak op de normale manier, maar houd rekening met een kortere baktijd omdat de pizza nu ook verwarmd wordt door de steen. De korst van de pizza wordt krokanter en de bodem goed gaar.

 1. Wel of geen bakpapier op een pizzasteen? Bakpapier is niet gemaakt om warmte vast te houden, maar om vocht tegen te houden.
 2. En dit is precies waarom je bakpapier beter niet kan gebruiken bij het bakken van pizza.
 3. Als je je pizzadeeg op een stuk bakpapier legt kan het vocht in het deeg niet makkelijk verdampen.

Daardoor wordt de bodem niet krokant genoeg, en blijft deze slap. Hoe onderhoud je de pizzasteen? Een pizzasteen is niet moeilijk te onderhouden. Met een borstel of sponsje kun je de eventuele etensresten er makkelijk afschrobben. Was de steen niet af met water! Pizzastenen nemen water op.

 • Als je een volgende keer bakt kan de steen breken.
 • Na veelvuldig gebruik kan de steen vlekken krijgen of verkleuren.
 • Dat is heel normaal, niks om je zorgen over te maken.
 • Gebruik van de pizzasteen De pizzasteen kun je in iedere oven gebruiken, let wel goed op welk formaat en vorm je aanschaft.
 • Ook de dikte maakt uit: hoe dikker, hoe langer je ‘m moet voorverwarmen.
See also:  In Welke Frituurketel Kun Je Nog In Vet Frieten Bakken?

Pizzastenen kunnen in ovens, maar ook op de barbecue gebruikt worden. De stenen kunnen ook gebruikt worden voor brood! Verschillende soorten pizzastenen Pizzastenen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, en zijn gemaakt van verschillende materialen.

 1. Maar wat zijn nou de verschillen, en de voor- en nadelen van de diverse pizzastenen? Dunne of dikke pizzasteen: welke is beter? Hoe dikker de pizzasteen, hoe meer thermische massa deze heeft.
 2. Thermische massa zorgt dat de hitte beter behouden blijft.
 3. Omdat de warmte bij dikke pizzastenen beter blijft hangen wordt de korst goed knapperig.

Dikke pizzastenen zijn echter bijna niet te krijgen in Nederland. Een dun model ziet er mooier uit, en heeft alsnog meer effect dan geen steen. Keramische pizzasteen: de voor- en nadelen Keramiek is het klassieke materiaal dat wordt gebruikt voor pizzastenen.

 1. De pizzasteen is makkelijk te verkrijgen, niet te zwaar en zorgt voor een goede knapperige bodem.
 2. Het nadeel is dat een keramische pizzasteen een half uur voorverwarmd moet worden in de oven.
 3. Let op: een keramische steen kan barsten als je deze koud in een voorverwarmde oven legt.
 4. Gietijzeren pizzaplaat: de voor- en nadelen Gietijzeren platen nemen erg snel warmte op, waardoor deze maar kort voorverwarmd hoeven worden.

Ze zijn ook makkelijk schoon te maken. Het nadeel van gietijzeren pizzaplaten is dat ze erg zwaar zijn. Stalen pizzaplaat: de voor- en nadelen Staal is het beste materiaal voor het bakken van een pizza. Staal hoeft maar kort voorverwarmd te worden en verdeelt de warmte beter dan keramiek of gietijzer.

Hoe lang moet een pizzasteen opwarmen?

Hoe gebruik ik een pizzasteen? – Pizza-stenen zijn gemakkelijk te gebruiken en de eindresultaten zijn verbluffend. Volg onderstaande tips en trucs om het beste uit uw steen te halen.

Plaats de koude steen op uw koude grill of in een koude oven en warm hem voor. U wilt dat de steen een temperatuur van 218°C of meer bereikt voordat u gaat koken, waar u iets langer voor moet voorverwarmen dan wanneer een grill of oven tot deze temperatuur wordt opgewarmd – minimaal 30 minuten. Dit voorkomt dat de steen barst door hevige temperatuurveranderingen. Bovendien, hoe meer tijd de steen heeft gehad om voor te verwarmen, hoe beter de resultaten voor uw brood of pizzadeeg zullen zijn. Als de steen voldoende voorverwarmd is, bestrooit u hem met maïsmeel voor u er voedsel op legt. U kunt ook bakpapier gebruiken, maar zorg er voor dat het papier op dezelfde maat is gesneden als de steen, met zeer weinig overhang bij gebruik op de grill. Het overbrengen van voedsel naar de steen is veel gemakkelijker wanneer u een pizzaspatel gebruikt. Een beetje maïsmeel of bloem maakt het oppakken en overbrengen van voedsel veel gemakkelijker. Als u klaar bent met de steen, laat hem dan op de grill of in de oven volledig afkoelen voordat u hem aanraakt. Hij is meer dan 204°C warm en gevaarlijk om te hanteren, zelfs met hittebestendige handschoenen.

Als u een mes, een pizzasnijder of pizzames op het stenen oppervlak gebruikt zal dat uw mes en de steen beschadigen. Breng voedsel altijd eerst naar een snijplank voordat u het snijdt.

Kan bakpapier op de BBQ?

Bakpapier is niet geschikt voor een erg hete grill, dus gebruik bij voorkeur aluminiumfolie als je op erg hoge temperaturen iets wil grillen. Gebruik een pakketje van folie om bijvoorbeeld groenten, fruit of vis te grillen in de oven.

Wat is beste temperatuur voor BBQ?

Het beste weer om te barbecueën We gaan het beleven: het beste barbecueweer komt eraan! Zo rond de 20 graden is dé perfecte temperatuur om te barbecueën. In de zon is het niet te warm en in de schaduw hoef je geen jas aan. Maak het jezelf gemakkelijk en kies voor een compleet verzorgde BBQ.

 • Check de pagina’s 20 – 29 van ons Geniet en eet smakelijk! Wat is het beste weer om te barbecueën? Als er zomers weer op komst is willen veel mensen barbecueën of toch in ieder geval buiten eten.
 • Een bui kan een barbecue flink verpesten, maar het kan ook te heet zijn om in de tuin te eten.
 • Wat is nou het beste weer om te barbecueën? Buiten eten geeft het ultieme zomergevoel Toch kan het ook in de lente al vaak.

Zeker als je tuin op het zuiden of zuidwesten is gericht en een beetje voor de wind beschut is. Heb je plannen om buiten te eten check dan zeker het meest uitgebreide weerbericht van Nederland. Regen tijdens het barbecueën Tijdens het barbecueën wil je geen neerslag.

 1. Je kan de barbecue immers niet naar binnen halen.
 2. Ga dus niet barbecueën als er grote kans op buien is.
 3. Buiten eten hoeft geen groot probleem te zijn als er kans is op een bui.
 4. Zorg er gewoon voor dat je alles snel naar binnen kunt halen en check af en toe de radar.
 5. Wind tijdens het barbecueën Kijk zeker ook naar de windverwachting als je van plan bent om te barbecueën.

Geen wind of een zwakke wind (1-2 Bft.) is ideaal. Bij een matige wind is het verstandig om je barbecue op een windluwe plek in je tuin te zetten. Probeer daarbij ook rekening te houden met eventuele buren en de plek waar je wilt eten, zodat je gasten niet in de rook- of baklucht zitten.

De ideale temperatuur Barbecueën en buiten eten doe je het liefste niet met een dikke jas aan, maar heet hoeft het ook niet te zijn. In de zon en uit de wind is 20 graden al voldoende. Als het meer dan 25 graden is zullen de meeste mensen liever in de schaduw zitten tijdens het eten. Bij 30 graden en meer is het eigenlijk te heet om te barbecueën.

Wordt het 30 graden of meer dan kan je er misschien voor kiezen om pas in de loop van de avond te barbecueën. Of laat de barbecue in de schuur en lees wat voor lekkers je nog meer kunt eten tijdens warme dagen: : Het beste weer om te barbecueën

See also:  Op Welke Ovenstand Taart Bakken?

Hoe krijg je de pizza op de pizza steen?

Hoe werkt een pizzasteen – Je legt een pizzasteen onderin je oven, gewoon op je rooster. Als je de pizzasteen in de oven hebt gelegd verwarm je de oven voor waardoor de pizzasteen geleidelijk mee wordt verwarmd, Leg trouwens nooit een koude pizzasteen in een al hete oven, door het temperatuurverschil zal deze waarschijnlijk meteen knappen.

Als de pizzasteen op temperatuur is kan je beginnen met het bakken van de pizza, Je strooit wat bloem over de pizzasteen en legt je pizza er direct op, hiermee voorkom je dat je pizza aan de steen vastkoekt. Omdat de steen loeiheet wordt zal het vocht in je deeg snel verdampen en wordt je pizzabodem goed knapperig,

Dit geldt voor zowel de kant-en-klare pizza’s als voor pizza’s met zelfgemaakt pizzadeeg. Dit lukt je niet met een bakplaat met bakpapier, Dit houdt het vocht juist tegen waardoor je vaak wel een knapperige korst krijgt maar de bodem toch wat zacht blijft.

Kan een diepvries pizza op de BBQ?

Veel mensen realiseren zich niet dat je met een kamado ook een uitstekende pizza kunt bakken. Nog beter, het proces is relatief eenvoudig, hoewel het enigszins zal variëren afhankelijk van of je een verse of bevroren dunne korst pizza bakt. Als je van plan bent een diepvriespizza op je gril te bakken, zorg er dan eerst voor dat je kamado is voorzien van de accessoires: hittebeschermer en pizzasteen,

Hoe lang op de BBQ?

Zorg dat de barbecue goed heet is. Een gas- of elektrische barbecue is in ongeveer 10 minuten op temperatuur. Een houtskool barbecue heeft een half uur tot een uur nodig. Er zijn dan geen vlammen meer en de kolen zijn bedekt met een laagje witte as.

Hoe reinig ik mijn pizzasteen?

Hoe reinig je een pizzasteen – Een pizzasteen mag nooit ondergedompeld worden in water. Pizzastenen zijn van erg poreus materiaal en mogen daarom niet te vochtig worden. De steen zal het water opzuigen en kan bij het volgende gebruik eenvoudig breken. Gebruik nooit afwasmiddel om de steen schoon te maken.

Wat als je geen pizzasteen hebt?

Pizza wordt in de barbecue meestal op een pizzasteen gebakken, maar dat hoeft helemaal niet. Ik was al in verschillende kookprogramma’s gegrilde pizza tegengekomen, pizza’s die direct op het rooster werden bereid. Dat wilde ik ook weleens proberen. Voor het gemak heb ik een kant en klaar bodem van Appie gebruikt en ook het potje saus dat daarbij zit.

Het deeg heb ik in twee stukken verdeeld en langzaam opgerekt totdat het twee keer zo groot was. Deze methode werkt het beste met een dunne bodem, volgende keer rol ik het deeg uit met de deegroller om ook de randen nog iets dunner te krijgen. Bij deze methode is het ook zaak om je pizza niet af te laden met allerlei toppings, hou het simpel en vrij dun allemaal anders wordt het niet gaar.

Ik heb er wat bacon, mozzerella, Parmezaanse kaas en basilicum cress, een micro versie van basilicum op gedaan. Voor een vagetarische versie laat je de bacon natuurlijk weg. De bodem was heerlijk knapperig en de smaak prima, zo kun je dus ook als je geen pizzasteen hebt toch een lekkere pizza maken. Controleer regelmatig of de onderkant al bruin is. Als de bodem mooi bruin is haal je de pizza van het rooster. Smeer de bovenkant in met olijfolie en leg de pizza omgekeerd terug op de barbecue, dus met de gebakken kant naar boven. Nu mogen de toppings en de Parmezaanse kaas erop en kan de deksel weer dicht. Controleer regelmatig of de bodem mooi bruin is, is dat het geval haal de pizza dan van de barbecue en laat een minuut of twee rusten voordat je hem aansnijdt. Lekkere, krokante bodem! Bij mij duurde het een minuut of vijf per kant, maar in de programma’s die ik heb gezien ging het in twee minuten per kant. Hou je gegrilde pizza dus goed in de gaten. woensdag, 13 april 2011 Door

Welke pizzasteen voor BBQ?

De soorten pizzastenen –

BBQ-pizzasteen: Een BBQ-pizzasteen is multifunctioneel en van goede kwaliteit. Meestal verdragen deze stenen goed hitte, houden ze goed warmte vast en worden ze ontzettend heet. BBQ-pizzastenen zijn meestal ook geschikt voor de oven. Ronde pizzastenen: Op een ronde pizzasteen past precies een pizza. Dit is ook gelijk het nadeel. Ronde pizzastenen zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Meestal zijn ze niet kleiner dan 30 centimeter. Vierkante pizzastenen: Op vierkante pizzastenen heb je meer ruimte. Hier passen bijvoorbeeld drie of vier halve pizza’s op. Het nadeel is dat deze stenen minder goed passen op een ronde barbecue. Qua kwaliteit verschillen ze niet met ronde stenen. Stalen pizzaplaat: Een stalen pizzaplaat is net wat anders en heeft voor- en nadelen. Het grootste voordeel is dat het nog beter warmte geleidt en langer warmte vasthoudt dan de meeste stenen. Hierdoor word je pizza lekker krokant en is hij snel klaar (sneller dan op een steen). Hij is ook geschikt voor op de barbecue, maar in dat geval zouden wij toch een steen aanbevelen. Dit geeft net wat meer stijl en sfeer. Pizzasteen van lavasteen: dit is de beste keuze. Onze Beste Algemene Keuze ( VDN Pizzasteen BBQ ) is ook gemaakt van lavasteen. Lavasteen wordt gloeiend heet en blijft lang warm. Ook houdt het goed warmte vast. Dit zijn allemaal eigenschappen die belangrijk zijn bij pizzabakken. Verder zijn ze perfect voor de barbecue en geschikt voor de oven.

Welke bloem op pizzasteen?

De pizza maken; van deegbol tot pizzabodem – De bodem maken is wel een dingetje, maar ik merk dat ik er na een paar keer pizza maken al heel handig in word! Gebruik op je werkblad een bloem met een grovere structuur dan die van je pizzadeeg. Ik gebruik hiervoor meestal maismeel. Let op: gebruik GEEN deegroller! Hiermee druk je alle lucht uit je pizzadeeg! Stappen:

 1. Strooi op je werkblad een hoeveelheid (mais)bloem
 2. Haal met een deegkrabber een bol los en leg deze op het maismeel/bloem
 3. Maak de bol wat platter met je vingertoppen, waarbij je de randen overslaat Draai gerust het deeg een keer om
 4. Zodra je hand in de pizzabodem past, begin je het deeg te ‘stretchen’. Plaats hiervoor je handen langs de randen van je pizzabodem en strek ze een beetje uit. Doe dit voorzichtig. Stretchen, draaien, stretchen, draaien. Geduld.
 5. Als je pizza een mooie (gewenste) vorm heeft, kan je de pizza bereiden.
See also:  Welke Olijfolie Voor Bakken?

Waar leg je de pizzasteen in de oven?

Dikte – Let voor de dikte op dat hoe dikker de pizzasteen is hoe zwaarder hij is, het gaat echt om kilo’s. In theorie is de dikste pizzasteen ‘de beste’ omdat je daarmee zo dicht mogelijk bij een steenoven komt qua constante temperatuur en warmteverdeling, maar in de praktijk maakt het voor het bakken van pizza niet zo veel uit.

Mijn pizzasteen heeft een dikte van 4 centimeter en heeft een metalen beugel waar hij in ligt, dat is prettig voor het opbergen maar ook voor in de oven zelf. Daarnaast kan je de pizzasteen ook zonder deze beugel op een rooster in de oven leggen en de pizza met steen en al op de beugel serveren, hierdoor blijft de pizza goed warm als je deze op tafel zet.

Je kunt de pizzasteen ook zonder beugel gewoon op het plateau van de oven leggen, dat werkt ook goed voor het vasthouden van de temperatuur, echter bak je pizza het liefst bovenin de oven (hogere temperatuur) dus vergeet niet voor het bakken van pizzasteen op het rooster te leggen.

Wat is de beste pizzasteen?

Waarom kiezen voor een pizzasteen? – Een pizzasteen maakt simpelweg betere pizza’s. Extra krokante korst en bodem, snelle baktijden en een stuk smaakvoller dan op de bakplaat. Ook hoeft een pizzasteen niet duur te zijn. Onze voorkeur gaat uit naar een pizzasteen van cordieriet, om een paar belangrijke reden.

Cordieriet is bestand tegen extreem hoge temperaturen tot 1200 graden Weinig onderhoud : komt geen water aan te pas, alleen etensresten afschrapen Breekt minder snel, want sterker en meer schokbestendig dan een keramische steen Goede prijs-kwaliteitverhouding maakt cordieriet voor thuis de beste keuze Zwaar, maar wel veel minder zwaar dan een groot stuk puur plaatstaal Beschikbaar in veel verschillende afmetingen en vormen ( rond, rechthoekig, vierkant )

Bij het kiezen is het dus belangrijk om voor een goed materiaal te kiezen, bij voorkeur cordieriet. Belangrijk is de vraag waar je de steen gaat gebruiken: in de oven, op de barbecue of in de houtoven? Kies altijd een model waarvan de diameter niet groter is dan de oven of BBQ zelf, anders beperkt dit de luchtstroom en vergroot dit de kans op breken.

Hoe reinig ik mijn pizzasteen?

Hoe reinig je een pizzasteen – Een pizzasteen mag nooit ondergedompeld worden in water. Pizzastenen zijn van erg poreus materiaal en mogen daarom niet te vochtig worden. De steen zal het water opzuigen en kan bij het volgende gebruik eenvoudig breken. Gebruik nooit afwasmiddel om de steen schoon te maken.

Hoe bak je pizza op pizzasteen?

Hoe werkt een pizzasteen – Je legt een pizzasteen onderin je oven, gewoon op je rooster. Als je de pizzasteen in de oven hebt gelegd verwarm je de oven voor waardoor de pizzasteen geleidelijk mee wordt verwarmd, Leg trouwens nooit een koude pizzasteen in een al hete oven, door het temperatuurverschil zal deze waarschijnlijk meteen knappen.

Als de pizzasteen op temperatuur is kan je beginnen met het bakken van de pizza, Je strooit wat bloem over de pizzasteen en legt je pizza er direct op, hiermee voorkom je dat je pizza aan de steen vastkoekt. Omdat de steen loeiheet wordt zal het vocht in je deeg snel verdampen en wordt je pizzabodem goed knapperig,

Dit geldt voor zowel de kant-en-klare pizza’s als voor pizza’s met zelfgemaakt pizzadeeg. Dit lukt je niet met een bakplaat met bakpapier, Dit houdt het vocht juist tegen waardoor je vaak wel een knapperige korst krijgt maar de bodem toch wat zacht blijft.

Hoe krijg je een pizza op een pizzasteen?

Vorig jaar heb ik de Weber barbecue voor jullie getest. Ik had daarbij ook een pizzasteen ontvangen. En velen van jullie hadden verzocht om een review van de pizzasteen, Helaas was het er afgelopen zomer niet meer van gekomen, maar ik hou me aan mijn woord. De pizzasteen die ik heb getest is van Weber. Deze is onder andere verkrijgbaar bij Fonq, Aan de zijkanten van de steen zit een handige beugel, zodat je de steen eenvoudig op de barbecue kan leggen. De steen moet voor het eerste gebruik afgespoeld worden met warm water.

 1. Voor het bakken van een pizza op de bbq is het van belang dat de barbecue goed heet wordt.
 2. De temperatuur moet minimaal 250 graden zijn.
 3. Op mijn barbecue zit een handige temperatuur meter, waarmee je dit goed in de gaten kan houden.
 4. Toch was dit de grootste uitdaging.
 5. Op een gegeven moment liep de temperatuur van de barbecue terug en kwam het niet meer boven de 250 graden.

Dit is iets wat ik nog onder de knie moet krijgen. Ik had in de middag een pizzadeeg voorbereid. Mijn favoriete pizza is met tomaat, mozzarella en parmaham. Dus die keuze was snel gemaakt. Tijd om de pizzasteen uit te testen. De pizzasteen moet warm zijn op het moment dat je de pizza erop legt. Leg de pizzasteen tijdig op de barbecue, zodat deze voorverwarmt.

Wacht totdat de temperatuur de 250 graden aantikt en leg dan de pizza op de steen. Om te voorkomen dat het pizzadeeg blijft plakken aan de pizzasteen kun je wat maismeel of polenta op de steen strooien. Vervolgens bak je de pizza in 5 tot 10 minuten af. Hierbij hou je het deksel van de barbecue gesloten.

Zodra de pizza op de steen ligt, ruik je de lekkere geur van een pizza in een steenoven. Het resultaat is verrassend goed. De bodem is lekker knapperig, precies zoals het moet zijn. De pizza smaakt net zo goed als een echte steenoven pizza. Ik ben enthousiast! Als je de temperatuur van de barbecue rond de 250 graden kan houden, kun je een perfecte pizza bakken op de barbecue. Wat Weber pizzasteen Prijs en verkrijgbaarheid € 53,90,- bij Fonq Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd, lees mijn disclaimer, Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen. Meld je aan