Hoe bereid je een Rundervink? – Hoe braad je een Rundervink? – Rundervinken in de koelkast laten ontdooien en voor het bakken op kamertemperatuur laten komen. Vlees droog deppen. Koekenpan: Verhit boter en/of olie en schroei het vlees om en om dicht en bak in 2 – 3 minuten bruin. Grill / BBQ: Bestrijk de Rundervink met iets olie en bak de vink in 10 – 12 minuten op laag vuur.
Welke kruiden in Rundervinken?
Rundervink Rundervink Grasgevoerde rundervink is een typisch Nederlands gerecht. Een rundervink is een zacht gekruid gehaktrolletje, met daar omheen een mager lapje rundvlees gewikkeld. De kruidenmelange voor deze rundervink is samengesteld door Onze Woeste chef-kok/slager.
Prijs per kg € 20,52. Ingrediënten: 100% grasgevoerd rundvlees, nootmuskaat, witte peper, ui, gember, piment, kruidnagel, koriander, Keltisch zeezout. Bereiding:
Haal de rundervinken uit de vriezer en laat deze in de koelkast ontdooien. Laat de rundervinken uit de koelkast op kamertemperatuur komen. Smelt de roomboter in de pan. Bak de rundervinken in de roomboter als het schuim is weggetrokken. Bak het vlees ongeveer 2 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Boter afblussen met een half kopje water en op een zacht vuurtje nog 10 minuten garen.
: Rundervink
Wat is een Rundervink?
Rundervink bakken – Het bereiden van een rundervink is niet moeilijk maar vergeet niet om het vlees een dag voor de bereiding te laten ontdooien in de koeling. Laat het vlees op kamertemperatuur komen voor de bereiding en dep droog voordat je de rundervink gaat bakken.
- Smelt boter in een pan op hoog vuur of gebruik een beetje olie.
- Bak het vlees in ongeveer 2 á 3 minuten rondom bruin en zet het vuur laag.
- Bak de rundervink nu langzaam en draai regelmatig tot het gehakt aan de binnenzijde gaar is.
- Het bakken duurt ongeveer 10 tot 15 minuten afhankelijk van de begin temperatuur van het vlees.
Je kunt het vlees ook verder garen in een oven, maar meestal wordt het gewoon gebakken. Het is zelfs mogelijk om het vlees te bereiden op de barbecue. Grill het vlees eerst rondom tot het mooi verkleurd is en gaar dan indirect verder. Ben je opzoek naar meer producten voor een doordeweekse maaltijd? Kijk dan eens in onze categorie dagelijks,
Productomschrijving | Gekruid rundergehakt omwikkeld met een lapje mager rundvlees, diepvries |
---|---|
Ingrediënten | 80% rundvlees, water, rundereiwit, paneermeel (TARWEbloem, TARWEzemelen, water, gist, zout), aardappelzetmeel, voedingszuur (E301, E327, E331), zout, specerijen (koriander), plantaardig vezel, gebufferd azijnpoeder, verdikkingsmiddel (E401), dextrose |
Allergenen | JA, bevat TARWE |
Voedingswaarde per 100gram | Energie 1147kJ/273kcal, Vetten 17g waarvan verzadigde vetzuren 7g, Koolhydraten 7g waarvan suikers 0,4g, Eiwitten 23g, Zout 1,4g |
Bewaren | Bewaartemperatuur max. -18°C. Na ontdooiing niet opnieuw invriezen. Na ontdooiing gekoeld bewaren bij max.7°C en binnen 6 dagen consumeren. |
Bereiden | Product goed door en door verhitten voor consumptie |
Kies je gewenste gewicht | 5 x 100 gram |
Welk vlees is Rundervink?
Rundervink bestaat uit rundergehakt dat gekruid is, omwikkeld met een dun lapje mager rundvlees.
Wat kost een Rundervink?
Extra informatie
Gewicht | 0,200 kg |
---|---|
Kiloprijs | € 21.97/kg |
Energie (kJ/kcal) | 868 / 209 |
waarvan enkv. onvz. vetzuren (g) | 6.4 |
Koolhydraten (g) | 3.2 |
Hoe maak je een Rundervink klaar?
Hoe braad je een Rundervink? – Rundervinken in de koelkast laten ontdooien en voor het bakken op kamertemperatuur laten komen. Vlees droog deppen. Koekenpan: Verhit boter en/of olie en schroei het vlees om en om dicht en bak in 2 – 3 minuten bruin. Grill / BBQ: Bestrijk de Rundervink met iets olie en bak de vink in 10 – 12 minuten op laag vuur.
Kan je Rundervink rood eten?
Voor kip en vlees zoals gehakt, hamburgers en worst geldt: verhit het door en door voordat je het opeet. Daarmee voorkom je een voedselinfectie. Een uitzondering: vlees uit 1 stuk van runderen en varkens (varkenshaas, biefstuk, rosbief) kun je rosé eten. Maar ook bij dit vlees is doorbakken de meest veilige keuze.
Wat is het verschil tussen een blinde vink en een Rundervink?
Vroeger, tot ongeveer de 19e eeuw, aten we kleine vogels, waaronder vinken. Je kunt dit nog op verschillende schilderijdoeken zien, vooral de doeken uit de 17e eeuw. De vogeltjes werden gevangen met klapnetten, lijmstok of vinkentouw. In de 18e eeuw was het heel gewoon die schattige vinken te eten. Een bron uit de 18e eeuw vermeld dat de vinken het liefst in de ochtend werden gevangen, omdat ze dan nog lekker mollig waren omdat ze dan nog niet zoveel gevlogen hadden. De blinde vink en de slavink bestaan gelukkig niet uit vinkenvlees. De vink werd bedacht door Nederlandse en Belgische slagers aan het einde van de 19e eeuw. Slagers bedachten de restjes van vlees tot gehakt te malen en dit in te pakken in vet spek. Het pakketje werd bij elkaar gehouden met touw. De grootte en vorm deden denken aan een vink en ziedaar was de naam gekozen. In het Franstalige deel van België worden ze ‘oiseaux sans tête’ genoemd, wat vertaald betekent: vogeltjes zonder kop. De samenstelling van het vleesproduct veranderde met de jaren. Er ontstonden varianten, waaronder de blinde vink en de slavink. De blinde vink wordt oorspronkelijk gemaakt van kalfsgehakt en kalfsvlees. Als de vink van rundvlees is gemaakt, wordt hij rundervink genoemd. Maar er bestaan heel veel variaties. Je hebt ze ook met varkensvlees. Ook een light-variant, waarbij mager vlees wordt gebruikt en het jasje bestaat uit mager kalfsfricandeau. En dan vergeten we niet de minivinkjes te vermelden. Lekker bij de gourmet. Toen kwam de slavink. Het is een vink met een inhoud van gemengd gehakt en een jasje van ontbijtspek. De zoute smaak van het ontbijtspek maakt het verder kruiden van het gehakt overbodig. Ze hebben hem slavink genoemd, omdat dit vleesproduct erg goed zou smaken bij sla.Kun je Rundervinken invriezen?
Bewaartip voor dit product – Bewaar vlees goed afgedekt onderin de koelkast zodat vleessappen niet op andere producten kan lekken. Invriezen van vlees kan ook. Ontdooi het vlees door het één dag voor gebruik op een afgedekt bord of in een schaal onderin de koelkast te leggen of laat het ontdooien in de oorspronkelijke verpakking waarin het vlees is ingevroren.
Hoelang rundervink?
Rundervinken in ca.12 minuten bruin en gaar bakken. Krieltjes in ca.5 minuten gaar koken.
Waarom heet een rundervink?
De rundervink is gemaakt van gehakt rundvlees, dat afkomstig kan zijn van diverse delen van het rund. Dat kan onder meer dus ook zijn van de ‘vinkenlap’. Deze vinkenlap is in de praktijk verder geen gangbare benaming voor een apart stuk vlees.
Hoe lang rundervink in vriezer?
Rundervink kopen In de maanden Juni, Juli en Augustus zijn wij op Maandag gesloten. Categorieën / / / / Rundervink Op voorraad € 1,65 per stuk
Bereidingswijze Bakken
- Haal de rundervink ongeveer 1 uur van te voren uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
- Verhit de bakpan en smelt de boter of verhit de olie.
- Bak de rundervink in ongeveer 1 minuut rondom bruin op middelhoog vuur.
- Bak de rundervink in ongeveer 10 minuten gaar, op laag vuur. Draai de rundervink regelmatig om.
Bewaaradvies Koelkast Rauw rundvlees kan maximaal 2 dagen in de koelkast bewaard worden bij een temperatuur van 4°C. Bereid rundvlees kunt u maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast bij een temperatuur van 4°C. Diepvries Rauw rundvlees kan 6 tot 12 maanden in de diepvries bewaard worden bij een minimale temperatuur van -18°C.
Hoe zwaar is een Rundervink?
De voedingswaarde van rundervink – Je weet nu hoeveel calorieën, vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels er in rundervink zitten. Wil je weten wat de voedingswaarde van dit product betekent binnen je hele eetpatroon? In de Eetmeter kun je langere tijd bijhouden wat je eet en drinkt. Dit online dagboek berekent dan hoeveel energie en voedingsstoffen je in totaal binnenkrijgt.
Hoeveel eiwitten in Rundervink?
Hoeveelheid eiwit in rundervink: 17,4 gram. in 1 stuk (105 gram)
Welke kruiden mag je niet combineren?
Die kun je beter niet met andere kruidenplantjes combineren. Dat komt omdat munt erg snel groeit en daarmee al snel de ruimte voor andere kruiden in kan pikken. Daarnaast voorkom je hiermee ook kruisbestuiving. Plant je munt dus apart voor de puurste smaak.