Classic Black Angus burger – Recept
1 kropsla 1 rode ui 2 vleestomaten 1 pakje Heinz frito 4 plakjes cheddar 8 plakjes bacon bacon 4 (a 180 gram) 4 Hein hamburgerbroodjes eventueel wat augurken
Snijd de kern van de kropsla los, spoel de sla even af onder de kraan en kies de mooiste blaadjes sla uit. Snijd de tomaten en de augurken in plakjes en de rode ui in hele ringen. Halveer het hamburgerbroodje. Bak de bacon om en om in een hete pan. Laat ze vervolgens uitlekken op wat keukenpapier.
- Bak de Black Angus burger 2 tot 3 minuten aan iedere kant.
- Dit kan zowel op de BBQ als in een grillpan.
- Als de hamburger gaar is beleg je de burger met een plakje bacon en een plakje cheddar.
- Sluit de barbecue deksel voor 30 seconden.
- Als je gebruik maakt van een grillpan leg je een deksel op de pan.
- Smeer de onderkant van het broodje in met 1 eetlepel Heinz frito.
Plaats de hamburger op de onderkant van het broodje en bouw je burger naar wens op met de sla, ui, tomaat en augurk. : Classic Black Angus burger – Recept
Hoe maak je Black Angus klaar?
Recept voor in de pan –
Laat de Angus burgers op kamertemperatuur komen.Dep ze droog met wat keukenpapier.Verhit een pan op hoog vuur met boter of olie. Als je boter gebruikt zie je direct wanneer je kan bakken: wanneer het schuim verdwijnt uit de pan.Kruid de burger aan beide kanten wat peper en zout.Schroei de burgers aan beide kanten dicht en laat ze doorgaren tot de gewenste gaarheid.2 minuten voor rare, 4 voor rosé.Eet smakelijk!
Hoeveel minuten burgers bakken?
Bereidingswijze hamburger(s) De hamburgers van haKOEna zijn afkomstig van Het Franse vleesras Limousin of Blonde d’Aquitaine. Onze hamburgers hebben al veel smaak van zichzelf, waardoor jij er maar weinig mee hoeft te doen om de perfecte hamburger te bereiden.
Volg onderstaande stappen voor onze hamburger bereidingswijze. Hamburgers in de pan bereiden Stap 1 Haal het vlees minstens een uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen. Voordat je het vlees op kamertemperatuur laat komen, haal je de verpakking eraf en dep je het vlees droog met keukenpapier Stap 2 Doe de (room)boter of olie in de pan en zet het vuur hoog Stap 3 Zodra het schuim van de boter in de pan is verdwenen, schroei je het ingepeperde vlees rondom dicht Stap 4 Zet het vuur terug naar laag en laat het nog ongeveer 2 minuten om en om in pan als je het vlees rood van binnen wilt.
Ongeveer 4 minuten als rosé jouw voorkeur heeft en 6 minuten voor doorbakken. Let op: aangegeven tijden zijn richtlijnen voor het bakken van hamburgers die zo’n 1,5 cm dik zijn. Stap 5 Strooi zout naar wens erop Stap 6 Tijd om te smullen! 😋
Kun je Black Angus rauw eten?
Voor kip en vlees zoals gehakt, hamburgers en worst geldt: verhit het door en door voordat je het opeet. Daarmee voorkom je een voedselinfectie. Een uitzondering: vlees uit 1 stuk van runderen en varkens (varkenshaas, biefstuk, rosbief) kun je rosé eten.
Hoe smaakt Black Angus?
Black Angus vlees Black Angus runderen gedijen het beste op natuurlijk grasland. Volpompen met mais en krachtvoer is geen optie voor deze dieren. Door het natuurlijke grasrantsoen is de groeisnelheid dan ook lager dan bij de andere vleesrassen en hierdoor is het vlees veel beter gerijpt.
Dit alles met als doel een mals, sappig en bijzonder smaakvol vlees van een superieure en constante kwaliteit te kunnen leveren. Dit kwaliteitsrundvlees is dan ook hormoonvrij. Het Black Angus Beef is een culinaire delicatesse vanwege zijn hoge graad van gemarmerdheid, die uw smaakpapillen verrast met een ongekende sappigheid.
Minuscule kleine vetadertjes lopen door het vlees hetgeen bij het bereiden ervan de bijzondere smaak aan het vlees geeft. Iers Black Angus Beef is rundvlees van de hoogste, meest constante kwaliteit en is heerlijk mals van smaak. Black Angus Beef is een uniek product dat uitermate geschikt is voor gerenommeerde restaurants en de beste kwaliteitsslagers.
Waarom Black Angus?
Aberdeen Angus is een een rundveeras dat rond het midden van de 19e eeuw in het oosten van Schotland is gefokt. De runderen zijn hoornloos en hebben korte benen. Black Angus is de naam van de zwarte variant van het Angus ras. De meeste Angus runderen zijn Black Angus, al bestaan er ook rode ‘Red Angus’ runderen.
Met name in de Verenigde Staten zijn de Aberdeen Angus runderen populair om te houden voor hun vlees. Maar tegenwoordig winnen ze ook in de rest van de wereld aan populariteit, zoals nu ook in Nederland. De belangrijkste reden voor het wereldwijde succes van het Aberdeen / Black Angus ras, is de uitzonderlijke kwaliteit van het Angus vlees.
Restaurants zetten het graag op de menukaart. Dit heeft te maken met de marmering van het vlees: dunne lijntjes vet die door het vlees lopen. Vet heeft de eigenschap dat het smaakaroma’s vasthoudt, wat het zo lekker maakt. PUL (spreek uit POEL) staat voor de naam van een cooperatie van veehouders in het noordoosten van Uruguay en is de afkorting van Productores Unidos Cooperativa Agraria Limitada. Daarom heeft PUL géén stallen, géén mestoverschot, géén krachtvoer, géén bietenpulp, géén vitaminen, géén mineralen en géén additieven. Extensieve veeteelt is goedkoper, diervriendelijker en beter voor het milieu. En resulteert in vlees dat beter van smaak is.
De meest natuurlijke veeteelt ter wereld. Uitsluitend Hereford ossen die op tweejarige leeftijd worden geslacht. Stringente selectieprocedures, zowel tijdens, voor en na de slacht. Up-to-date certificering en controle, onder meer volgens de regels en bepalingen van de Europese Unie en het United States Department of Agriculture. Uiteraard is PUL volledig HACCP gecertificeerd en is elk product 100% traceerbaar.
Deze website plaatst functionele en analytische cookies. Daarmee maken wij onze website gebruiksvriendelijker. Je blijft anoniem, omdat in deze cookies geen persoonsgegevens worden opgeslagen. Voor meer informatie verwijzen wij je naar onze privacy- en cookiepolicy. Meer informatie Akkoord
Wat voor vlees is Black Angus burger?
In veel restaurants staat bij rundvleesgerechten of bijvoorbeeld de hamburgers dat het ‘Black Angus’ is. Het gaat dan niet om een vleessoort, maar om vlees van een speciaal runderras. Liefhebbers prijzen dit ras om de mooie kwaliteit en smaak van het vlees.
- Black Angus is een Schots rundvee-ras dat midden 19 de eeuw ontstaan is uit het Aberdeen Angus-ras, dat roodbruine en zwarte soorten kent.
- Nederlands rundvlees komt voor het overgrote deel van melkkoeien van rassen zoals bijvoorbeeld Fries-Hollands zwartbont en roodbont, MRIJ of Holsteiner.
- We noemen dit dubbeldoelkoeien : gehouden voor zowel de melk als het vlees.
Daarnaast zijn er veel runderrassen die -ook in Nederland- specifiek voor het vlees gehouden worden, zoals de Black Angus, Andere bekende namen zijn onder meer: Limousin, Hereford, Galloway, Charolai, Lakenfelders, Chianina en Wagyu,
Hoeveel kcal in Black Angus burger?
Voedingswaarden
Soort | Per 100 Gram |
---|---|
Energie | 697 kJ ( 167 kcal ) |
Vet | 9.5 g |
waarvan verzadigd | 4.2 g |
waarvan onverzadigd | 4.1 g |
Wat kost een Angus burger?
Extra informatie
Gewicht | N/B |
---|---|
Kiloprijs | € 19.27/kg |
waarvan enkv. onvz. vetzuren (g) | 7.9 |
Koolhydraten (g) | 2.2 |
waarvan meerv. onvz. vetzuren (g) | 0.7 |
Hoelang Wagyu bakken?
Verwarm de pan en laat een reepje vet van het Wagyu vlees smelten in de pan (als een soort van bakvet). Bak het vlees rondom bruin. Gaar het 1,5 minuut per kant voor rood, 2-3 minuten per kant voor rosé of 4 minuten per kant voor doorbakken.