Bereiden – Gewone olijfolie en vierge olijfolie zijn heel geschikt voor bakken en braden. Extra vierge olijfolie wordt koud gebruikt voor pasta, salade, vinaigrettes, tapenades en koude sauzen. Extra vierge olijfolie is minder geschikt voor verhitten bij hele hoge temperaturen voor langere tijd.
De smaak gaat grotendeels verloren na verhitting. Ook kan deze olie boven de 180 graden ontbinden en kunnen ongezonde stoffen ontstaan. Zorg er bij de bereiding voor dat de olie niet begint te roken of te dampen. De gewone olijfolie is zuiverder en daardoor beter geschikt voor warme bereiding. Omdat deze olijfolie voor het belangrijkste deel bestaat uit geraffineerde olie, verandert de olie niet van kwaliteit en smaak bij verhitting.
Deze olijfolie kan beter tegen verhitting dan harde vetten.
Hoe moet je bakken met olijfolie?
Welke olijfolie gebruiken om te bakken of frituren? –
Gebruik hiervoor een pure, geraffineerde olijfolie met een hoog rookpunt (210 °C). Pure olijfolie spat ook minder dan extra vierge olijfolie. Opgelet: gebruik geen extra vierge olijfolie om te frituren. Boven 180 °C vormen zich schadelijke stoffen in extra vierge olijfolie.
Kan je alles bakken in olijfolie?
Bereiden – Gewone olijfolie en vierge olijfolie zijn heel geschikt voor bakken en braden. Extra vierge olijfolie wordt koud gebruikt voor pasta, salade, vinaigrettes, tapenades en koude sauzen. Extra vierge olijfolie is minder geschikt voor verhitten bij hele hoge temperaturen voor langere tijd.
- De smaak gaat grotendeels verloren na verhitting.
- Ook kan deze olie boven de 180 graden ontbinden en kunnen ongezonde stoffen ontstaan.
- Zorg er bij de bereiding voor dat de olie niet begint te roken of te dampen.
- De gewone olijfolie is zuiverder en daardoor beter geschikt voor warme bereiding.
- Omdat deze olijfolie voor het belangrijkste deel bestaat uit geraffineerde olie, verandert de olie niet van kwaliteit en smaak bij verhitting.
Deze olijfolie kan beter tegen verhitting dan harde vetten.
Hoe weet je of olijfolie warm is?
2. Houten lepel – Geen rijst bij de hand? Geen probleem! Ook met een eenvoudige houten keukenlepel test je heel makkelijk de temperatuur van de olie in je pan. Dop de steel van je lepel voorzichtig in de olie. Als er luchtbelletjes verschijnen, is je olie heet genoeg en kan het bakken beginnen. Dit trucje lukt trouwens ook prima met eetstokjes !
Hoe ruim je olijfolie op?
HG vlekweg 2: de effectieve vlekkenverwijderaar voor textiel – Middelen zoals azijn, citroensap en maïsmeel zijn niet altijd effectief. Met de HG vlekweg 2 kunt u snel en effectief olievlekken of olijfolie vlekken verwijderen uit kleding. Deze vlekverwijderaar is multi-inzetbaar. Zo gebruikt u dit product ook voor viltstiftvlekken, stickers, tippex en meer. Zo gebruikt u HG vlekweg 2 om olievlekken uit kleding te verwijderen: Grotere vlekken :
- Behandel een klein onopvallend deel van de stof en test het op kleurechtheid.
- Verwijder zoveel mogelijk resten van de vlek met bijvoorbeeld keukenpapier.
- Vul een schaaltje met HG vlekweg 2.
- Leg het textiel met de vlek in het schaaltje.
- Laat het 10 tot 15 minuten inwerken, maar laat het product niet indrogen.
- Wrijf vervolgens stof op stof en spoel het goed uit met warm water.
- Herhaal de behandeling wanneer nodig én laat het een langere tijd inwerken.
Kleinere vlekken:
- Behandel een klein onopvallend deel van de stof en test het op kleurechtheid.
- Leg de olievlek op een absorberende witte ondergrond, zoals een tissue.
- Gebruik een oude doek en breng het product aan op de doek.
- Dep de vlek.
- Spoel het vervolgens goed uit met warm water.
- Voor meer informatie over het product en uitleg over hoe u een olievlek kunt verwijderen uit kleding, bezoekt u onze productpagina: HG vlekweg 2.
Welke olijfolie spettert niet?
Bakolie met mooie olijven smaak, zonder spetters! De bak-olijfolie van Betis is ideaal om in te bakken en spettert vrijwel niet. Deze Spaanse extra vergine olijfolie is van hoge kwaliteit en wordt dermate gefitlerd zodat hij kan worden verhit op hoge temperatuur.