HOME | Lots & More

Tips | Advies | Beoordelingen

Ei Bakken Inductie Welke Stand?

Ei Bakken Inductie Welke Stand
In het begin zet je de temperatuur ongeveer op stand 6 of 7 (bij inductie ), na een minuut of drie zet je de temperatuur terug tot 3 of 4.

Hoe maak je een ei op een kookplaat?

Hoe kook je een ei? Dat hangt van veel factoren af. Check onze handige tips voor het perfecte ei. Het maakt nogal verschil of je de eieren samen met het koude water opzet of de eieren pas toevoegt als het water kookt. Ook de versheid van het ei en de grootte spelen een rol.

Zacht ei 3 minutenHalfzacht ei 4-5 minutenHard ei 7 minuten

Kook je op inductie : tel hier dan 1 minuut bij op. Als je een ei (m) in het water doet vanaf het moment dat het water kookt:

Zacht ei 4 minutenHalfzacht ei 6 minutenHard ei 8 minuten

Kook je op inductie : tel hier dan weer 1 minuut bij op. Het blijft een kwestie van uitproberen, want:

Zeer vers ei? 1 minuut extraEi direct uit de koelkast? 1 minuut extraGroot (L) of extra groot (XL) ei ? 1-2 minuten extraKlein (S) ei? 1 minuut minder

Wil je meer handige wetenswaardigheden over eieren of lekkere recepten met ei in de hoofdrol? Schaf onze en je hebt alles handzaam bij elkaar. : Hoe kook je een ei?

Kun je pannenkoeken bakken met inductie?

Hoi! Ongeveer een jaar geleden ben ik overgestapt van koken op gas naar inductie. Al die tijd had ik het plan om een blog te schrijven over mijn ervaringen en nu is het eindelijk zo ver. Ik ben overgestapt van een 4 pits gasfornuis naar een 4 pits inductieplaat van Whirlpool en wil niet meer terug.

Het bevalt me namelijk uitstekend! Er zitten voordelen en nadelen aan koken op inductie en daar ga ik je vandaag van alles over vertellen. Verder zijn er via Instagram een HELEBOEL vragen binnengekomen, dus die probeer ik ook zoveel mogelijk te beantwoorden. Staat je antwoord toch nog niet in deze blog? Reageer dan hieronder, dan zal ik m’n best doen om de kwestie alsnog te beantwoorden! Disclaimer: ik heb mijn kookplaat een jaar geleden gekregen van Whirlpool en deze blogpost met mijn ervaringen is NIET onderdeel van die (onbetaalde) samenwerking.

De voornaamste reden (voor mij) om over te stappen Noem mij een idioot, maar het aller grootste voordeel van overstappen van een gasstel naar een inductie kookplaat, is dat je inductie echt VEEL MAKKELIJKER schoon kan houden. I know, klinkt knullig, maar dit is gewoon écht heel erg chill.

Geen stomme gaspitjes waar vet en goorheid tussen gaat zitten, maar gewoon één plaat die je met een beetje Glassex zó schoon hebt. I lóve it. Mijn beste schoonmaak tip voor inductie Mijn beste schoonmaak tip is trouwens: eerst even insprayen met Glassex, dan met een vochtig doekje schoonpoetsen en dan met een handdoekje boenen totdat de plaat droog is.

Dan glanst ‘ie als nieuw en heb je geen strepen. En dit is daadwerkelijk iedere avond een GENOT. Niet meer koken op gas – hoe is dat? Het koken op inductie vs. gas bevalt mij uitstekend. M’n pannen zijn veel sneller warm (water kookt 2x zo snel in m’n inductie pan dan in de waterkoker) en ik vind de warmte ook goed te reguleren. Staat de warmte te hoog, dan gooi je ‘m zo naar beneden en koelt hij ook snel weer af. Ik vind dat ik dus nog steeds dezelfde kookervaring heb als toen ik een gasfornuis had. Mijn kookplaat heeft standen van 1-18 en een power-functie. Die power-functie gebruik ik om dingen snel aan de kook te brengen of echt ff snel vet heet te krijgen of dicht te schroeien. Verder kook ik vooral rond standje 8-14. En het werkt eigenlijk net zo als bij gas; waar je bij gas kijkt naar hoe hard of zacht de vlam is, kijk ik hier gewoon naar het nummertje dat ik aan heb staan en als het te heet of te koud is, heb ik het zó aangepast. Hier wen je gauw genoeg aan. Het enige wat je nu natuurlijk niet kan doen, is bijvoorbeeld paprika’s of aubergines branden boven je gaspitje. Maar dat deed ik sowieso al nooit. Mocht je dit wel heel graag willen doen; volgens mij kan het ook gewoon in de oven. Of op de barbecue natuurlijk <3. Het grootste nadeel Wat ik tot nu toe het grootste nadeel vind, is dat ik niet zo lekker met 4 pitten tegelijkertijd kan koken. Tenminste; ik kook heel veel op de power modus; wat de pan SUPERSNEL echt SUPERHEET maakt. Maar dat kan maar bij 1 van de 4 pannen tegelijkertijd. De rest moet dan op een lage stand en dat kan bijvoorbeeld lastig zijn als je AGV maakt: aardappels die moeten koken, groentes in een pan én een stukje vlees dat je lekker snel gaar wil krijgen. Mocht je genoeg geduld hebben, dan is dit prima, maar ik wil alles snel snel, en dan is het niet ideaal dat ik niet alle 4 tegelijkertijd heet kan gebruiken. Overigens schijnt dit nadeel heel snel verholpen te kunnen worden door een elektriciën (?) die je powerstroom (??) geeft in de meterkast en dan kan je dus wel veel krachtiger koken. Maar ik woon in een super oud huis en vond dit te ingewikkeld klinken om actie op te ondernemen. Ook al schijnt het heel snel en simpel gedaan te zijn. Maar goed; deze meid kookt nooit met 4 pannen tegelijk, dus voor mij is het nu niet nodig. Heb je nieuwe pannen nodig? Niet per se, maar ik ben er wel voor gegaan. Buiten dat ik het een uitstekend excuus vond om allemaal nieuwe pannen te kopen, is het ook wel gewoon fijn om specifiek inductie pannen te gebruiken. Die hebben een onderkant die de warmte van de inductie beter geleidt; de onderkant is helemaal mooi vlak en glad, zodat de verbinding tussen de pan en de plaat optimaal is.

See also:  Welke Olijfolie Om Te Bakken?
Wel heb ik – voordat ik nieuwe pannen kocht – natuurlijk wel even al mijn oude pannen getest (gewoon op de kookplaat zetten en kijken wat er gebeurt) en die konden allemaal op inductie, op één koperen pannetje na. De kookplaat van Whirlpool die ik heb herkent of een pan geschikt is; als er een pan op staat waarin je kan koken, zal de warmte gewoon aan gaan.

Zet je een pan op de plaat die niet werkt, dan geeft de kookplaat geen hitte af (en toont hij een knipperend symbooltje). Overigens heb ik wel het idee dat mijn inductie kookplaat meteen al beschadigd is van die oude pannen die ik de eerste paar weken op heb gebruikt, omdat de onderkant van pannen die op gas hebben gestaan iets meer onregelmatigheden kunnen hebben en iets krom trekken door het koken op gas. Oh en m’n prachtige Creuset-pan kan gewoon op inductie gebruikt worden, dus die hoefde gelukkig niet vervangen te worden :D. Wat kost het? Mijn inductieplaat kostte ongeveer €600. Hij werd geplaatst bij levering en past gewoon in het gat dat al in mijn keukenblad zat vanwege het gasfornuis. Verder hoefde er in huis niets aangepast te worden. Ja, die powerstroom dus, maar dat wist ik toen nog niet.

Maar het plaatsen is dus echt een piece of cake! Volgens mij kan je dat ook prima zelf. Maar ik ben natuurlijk geen expert, dus misschien zeg ik nu wel iets raars :P. Maar het zag er iig uit alsof het letterlijk een kwestie was van: gaskraantje loskoppelen, gasfornuis eruit tillen, inductie er in, stekker in het stopcontact en klaar.

Qua maandelijkse kosten kan ik weinig zinnigs zeggen. Ik zal iets meer elektra zijn gaan gebruiken en een stuk minder gas, maar heb wel gewoon nog een verwarming op gas thuis, dus ik denk dat je daar niet veel aan merk (oké en eerlijk gezegd heeft Jan al deze inloggegevens van systemen en heb ik werkelijk GEEN IDEE bij welke maatschappij we dit allemaal regelen en wil ik me er graag buiten houden #ikhebalgenoegtedoenenregelenindithuishouden).

Overigens heb je inductie platen ook al voor minder geld en natuurlijk zijn er ook merken die veel duurder zijn, maar ik vind die ik heb echt fantastisch werken en vond zelf die zeshonderd euro goedkoper dan verwacht. Lekker voordeel: koken in verschillende zones Ik heb nu dus een plaat met 4 vaste plekken om te koken, maar ik kan bijvoorbeeld ook de hele linker- of hele rechterkant als één zone gebruiken.

Bijvoorbeeld als ik met m’n huge ass creuset pan aan het koken ben, of een grillplaat op de plaat zet die niet op één van de vaste plekken past. Handig! Veiligheid Ook handig: er zit een knop op om de hele plaat te vergrendelen; dan krijg je hem alleen aan als je het slotje een paar seconden ingedrukt krijgt. Verder vind ik het chill dat zodra m’n pan met water overkookt (hallo power functie, haha), de plaat zichzelf uitschakelt. Dus alles gaat uit en hij begint te piepen, zodat je even naar de plaat toe gaat om de situatie te fixen. Iets minder handig vind ik dat de plaat nog best warm is na het koken.

  • Het is niet zo dat je meteen een hand op de plek kan leggen waar je net gekookt hebt.
  • SUPER HANDIG: ingebouwde kookwekker Nog meer knullige fantastischheid, maar deze kookplaat heeft een ingebouwde kookwekker en het is handiger dan je denkt.
  • Zo zet ik een pan met pasta (of boontjes voor Teddy) op het vuur en stel ik de eindtijd in (8 minuten voor pasta of 12 minuten voor boontjes voor Teddy) en daarna schakelt de kookzone zichzelf uit.

Zo relaxt. Hierdoor kun je dus ook makkelijk even bij het koken weglopen. Of in het geval van Jan en mij; op de bank blijven zitten als de boontjes voor Teddy aan het koken zijn en klaar zijn. Ook handig: extra ruimte in je keuken Ik heb niet zo’n grote keuken en een chronisch tekort aan ruimte om dingen neer te leggen/ plekken om te snijden.

  1. Het voordeel van mijn kookplaat vs.
  2. Een gaspit is dat deze plaat gewoon vlak is en ik er dus prima tijdens het koken ff een snijplank of een bord op kan zetten.
  3. Handig! Bonuspunten: de greepjes zijn niet heet Wanneer ik op gas kookte had ik vaak dat de handgrepen van de pan heet worden, door het vuur dat er langs gaat.

Sinds ik op inductie kook heb ik hier geen last meer van en kan ik de pan gewoon met blote handen van het vuur pakken. Let op: kook je met meer pannen tegelijk en zit de hitte van de ene pan onder de handvatten van de andere pan, dan gaat dit natuurlijk niet op. Kan ik nog wel wokken op inductie? Ik wel. Ik krijg m’n pannen heter dan ooit, vet heerlijk. En ik heb gewoon een wokpan voor inductie, haha. Nou ben ik natuurlijk wel echt een simpele kok, dus misschien als je iedere avond Aziatische wokgerechten klaarmaakt in zo’n gietijzeren wok met heel veel vuur, dat dit niet ideaal is.

Maar ik kan nog steeds perfect m’n Pad thai, bami en nasi klaarmaken. Kan je nog grillen? Zekers! Mijn creuset grillpan kan net als op het gasfornuis, ook gewoon op m’n inductie plaat! En pannenkoeken bakken? Ook geen probleem! Wel is het (sowieso) een levenstip om een pannenkoekenpan aan te schaffen als je vaak pannenkoeken maakt.

Die zijn echt perfect voor het bakken van pannenkoeken. En verder merk ik eerlijk gezegd weinig verschil tussen pannenkoeken bakken op vuur of inductie. Ik weet dat het andere mensen niet altijd lukt, maar geen idee waar dat aan ligt. Volgens mij moet het echt goed komen met een pannenkoekenpan Ook in het volgende huis kook ik op inductie Misschien heb je het al gelezen, maar mijn vriend en ik hebben een nieuw huis gekocht.

  1. We mogen nu from scratch een keuken ontwerpen en ik weet nu al zeker dat we daarin ook gebruik gaan maken van een inductieplaat.
  2. En dat ik powerstroom (of hoe het ook heet) laat aanleggen, zodat ik wel alle pitjes keihard kan gebruiken.
  3. Daarnaast wil ik graag een afzuigsysteem verwerkt hebben ín de kookplaat, dus ik weet niet of ik weer voor Whirlpool kan gaan.
See also:  Hoe Lang Moet Rundervinken Bakken?

Hopelijk ontwikkelen ze in de komende maanden een inductie kookplaat mét afzuiging. En anders zal ik toch naar een ander merk moeten overstappen *sad face*. Tot zo ver mijn blog over mijn overstap van gas naar inductie. Ik ben benieuwd of je er iets aan hebt en mocht je nog vragen hebben, stel ze vooral hieronder.

  1. Ik zal het in de gaten houden en je zo goed mogelijk antwoord geven! Volg mijn leven op Instagram Daar deel ik dagelijks alles wat ik meemaak in mijn leven.
  2. Van stories over thuiswerken, lekker koken, knuffelen met poes Teddy tot verbouwstories, m’n outfit of today en heel veel tips om het leven zelf leuk te maken #zelfdeslingersophangen.

Je vindt me als @Lterveld op Insta! Volg mijn recepten via Facebook Op Facebook deel ik iedere dag 2 recepten. Zit je zonder inspiratie? I’m your girl! Volg Gewoon wat een studentje’ s avonds eet op Facebook en je zal nooit meer zonder inspiratie zitten!

Wat is beter 2 of 3 fase inductie?

Meest gestelde vragen over meerfasen – Wat is een meerfasen aansluiting? Een meerfasen aansluiting is een manier van het aansluiten van de kookplaat op het stroomnetwerk. Hierbij wordt gebruik gemaakt van meerdere fases in plaats van één fase. Waarom zou ik kiezen voor een meerfasen aansluiting? Een meerfasen aansluiting zorgt ervoor dat er meer vermogen beschikbaar is, waardoor de kookplaat sneller kan opwarmen en hoger kan worden ingesteld.

An ik elke kookplaat of fornuis met een meerfasen aansluiting gebruiken? Nee, niet alle kookplaten en fornuizen zijn geschikt voor een meerfasen aansluiting. Let daarom altijd goed op welke specificaties nodig zijn voor het apparaat dat u wilt gebruiken. Moet ik zelf zorgen voor de juiste aansluiting bij mijn thuisnetwerk? Nee, dit moet u noteren aan uw elektricien of installateur die gespecialiseerd is in elektrische installatie.

Wat kost het laten aanleggen van een meerfasen aansluiting door een elektricien doorgaans? Dit verschilt per situatie. De kosten zijn afhankelijk van onder andere de benodigde apparatuur en werkzaamheden. Vraag daarom altijd eerst naar een prijsindicatie voordat u beslist om tot installatie over te gaan.

  • Hoe weet ik 2 of 3 fasen? De perilex stopcontact en stekker van een 2 en 3-fasen zijn allebei hetzelfde.
  • Om dus te kunnen achterhalen wat uw huidige aansluiting is zult u verder moeten gaan kijken.
  • De makkelijkste manier is te kijken in de meterkast naar de automaat.
  • Als deze een enkele brug heeft (dus over twee schakelaars heen) dan heeft u een 2-fase automaat dus 2-fasen aansluiting.

Bij een brug over 3 automaten heeft u een 3-fasen automaat dus 3-fasen aansluiting. Check vervolgens nog wel even het Amperage per automaat. Wat is verschil tussen 1 fase en 2 fase? 1 fase is eigenlijk de standaard voor het hele huis. Dit zijn ook de meeste enkele automaten in uw meterkast welke u ziet.

  • Een 2-fasen aansluiting is eigenlijk een dubbele automaat met een brug zodat ze beide tegelijkertijd omhoog en omlaag gaan.
  • Een 2-fasen automaat heeft – bij een 16 Ampere aansluiting – een maximaal vermogen van 7,4 kW en wordt vaak gebruikt voor elektrische kookplaten.
  • Is 3 fase stroom duurder? Voor een 3-fasen aansluiting heeft u minimaal een 3×25 Ampere hoofdzekering van de netbeheerder (Stedin, Liander etc) nodig.

Daarheeft heeft u geen duurder vast recht. Pas als u naar nog zwaardere uitvoeringen zoals 3x35A gaat, betaald u meer vastrecht. Maar deze aansluitingen zijn in huishoudens alleen nodig indien u een apparaat (vaak een fornuis) met een aansluitwaarde boven de 11/12 kW wilt gaan gebruiken.

  • Hoeveel fasen nodig voor inductiekookplaat? Voor veel inductie kookplaten is een 2-fasen aansluiting voldoende (aansluitwaarde tot 7,4 kW), maar voor een kookplaat met 5 of meer kookzones of met downdraft-afzuiging heb je in sommige gevallen 3-fasen aansluiting nodig.
  • Bij deze kookplaat is de aansluitwaarde vaak richting de 10 tot 11 kW.

Bekijk alle 2-fasen inductie fornuizen Bekijk alle 3-fasen inductie fornuizen

Welke stand inductie pannenkoeken?

Zelf pannenkoeken maken? – Lees dan dit recept | Miele Pannenkoeken met ahornsiroop Dit recept is voor 6 porties

225 gram bloem 16 gram bakpoeder Snufje zout 1 tl suiker 2 eieren (M) 30 gram gesmolten boter 300 ml melk (of soja/amandel melk)

De bereidingstijd is ca.30 tot 45 minuten.

Bereiding Stap 1: Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout. Stap 2: Klop de eieren los met de suiker.

Stap 3: Meng de melk met de bloem, bakpoeder en zout. Voeg hier nu ook de losgeklopte eieren en suiker aan toe. Stap 4: Voeg als laatste de gesmolten boter toe (niet te warm). Stap 5: Laat het beslag even rusten. Stap 6: Bak de pannenkoeken in een antiaanbakpan.

  • Heeft u een inductiekookplaat met TempControl? Kies dan voor stand 2.
  • Hierdoor hebben we constante temperatuur in de pan, waardoor het bakken van de pannenkoek nog gemakkelijker gaat.
  • Stap 7: Serveer de pannenkoeken met wat ahornsiroop.
  • Tip: Ook lekker met wat magere kwark, blauwe bessen, honing en gehakte noten.

: Zelf pannenkoeken maken? – Lees dan dit recept | Miele

Welke stand sudderen?

Temperatuur – Laat stoofgerechten altijd heel zachtjes koken, zet het vuur zo laag mogelijk. Dan worden de ingrediënten zacht en mals en brandt er niets aan. Doe er water of wijn bij en laat het vlees stoven. Houd de temperatuur onder het kookpunt: 70-80°C.

Wat is zachtjes sudderen?

Sudderen is een bereidingstechniek waarbij het vlees gedurende lange tijd, enkele uren, in een pan langzaam bereid wordt tot het zacht wordt. Om te sudderen dient men het vuur laag te houden zodat het net niet kookt.

See also:  Op Welke Ovenstand Pizza Bakken?

Hoe moet je een ei bakken?

Met een hele dooier – Wie een ei wil bakken met een hele dooier (de sunny side up) doet er goed aan het ei eerst te breken in een kom. De kans dat de dooier heel blijft is dan een stuk groter. Zet de pan op het vuur en doe er een klein klontje (room)boter of scheutje olie in.

  • Is de boter gesmolten, laat dan het ei voorzichtig uit de kom de pan in glijden.
  • Laat het ei een minuut of 3 tot 4 op een lage temperatuur garen, liefst met een deksel die precies past erover.
  • Voeg wat peper en zout toe.
  • Het ei is goed als al het eiwit volledig gestold (wit) is.
  • Wilt u een knapperig randje? Zet dan in de laatste minuut het vuur hoger.

Laat het ei uit de pan op een bord glijden of maak gebruik van een schuimspaan.

Waar moet je een ei in bakken?

Fout 2: Je gebruikt de verkeerde pan – Het is verstandig om één pan speciaal te gebruiken voor eieren en dan is een pan met een anti-aanbaklaag de beste optie. Je hebt misschien zelf al opgemerkt dat je pannen hebt die ongeschikt zijn voor het bakken van eieren, omdat de eieren makkelijk aan de bodem blijven plakken. Als je daarom één pan reserveert voor eieren is dat in ieder geval verleden tijd. Lees ook: Let hierop als je eieren koopt in de supermarkt >

Welke temperatuur kookt een ei?

Het garen van eieren – Net als bij het braden van een hele kip zit je bij het garen van eieren met een paradox*. De garingstemperatuur van de eiwitten (die ik vanaf nu proteïnen noem om verwarring te voorkomen) in de eidooier verschilt namelijk van die van de proteïnen in het eiwit.

De dooier-proteïnen beginnen rond de 65 ° C stevig te worden terwijl de eiwit-proteïnen een hogere temperatuur van circa 80 ° C nodig hebben om helemaal op te stijven. Veel chefs maken gebruik van deze eigenschap. De beroemde chef Pierre Gagniere serveerde bijvoorbeeld ‘omgekeerde’ zachtgekookte eieren; 35 minuten gegaard op 68 ° C waardoor de dooier stevig wordt en het eiwit zacht blijft.

Boven de 80 ° C wordt het eigenlijk al te heet voor de meeste ei-proteïnen. Ze worden er hard en taai van en krijgen de bekende rubberen textuur van hardgekookt eiwit of van een te lang gebakken omelet. Het perfect ei kook je daarom in water van maximaal 85 ° C.

Kun je wokken op een inductie kookplaat?

Niet mokken, lekker inductiewokken – Hoe zit dat dan bij inductie? Want dan missen we die vlam, toch? En wordt je pan nog wel heet genoeg? Blijft je pan überhaupt staan? Zoveel vragen! Op inductie wokken kan zeker, maar het vergt wel een paar aanpassingen.

Ten eerste moet er voldoende vermogen in je inductieplaat aanwezig zijn om de wok goed heet te krijgen. Je hebt dus een inductiekookplaat nodig die dit aankan. Moet je een klein gezin voeden? Dan zal je toch al snel een inductieplaat met 2000 watt of meer nodig hebben. Vervolgens moet die warmte ook nog goed de pan in komen.

Gebruik je hiervoor de traditionele wokpan met bolle vorm, dan is er minder oppervlak beschikbaar om de pan te verwarmen. Bij koken op inductie wordt de pan namelijk alleen direct verwarmd op het oppervlak dat de inductieplaat raakt. Bovendien valt een bolle pan natuurlijk gewoon om op een vlakke plaat.

Om woklovers uit de brand te helpen zijn daar twee oplossingen voor bedacht: de wokkuil en de wokring. De wokkuil is een gelijkmatige inkeping in je inductieplaat waar de wokpan mooi in past. Heel handig om gelijkmatig je wokpan verwarmen, wél minder ruimte op je plaat om tegelijkertijd andere gerechten te koken.

Daarnaast is er is de wokring, een mooie metalen ring die zorgt dat je pan precies op het inductieplaatje blijft staan. Er is dan minder oppervlak dat warmte overgeeft, dus je moet wat langer wachten tot de wokpan gelijkmatig is opgewarmd. Dan is er nog een derde oplossing: wokken met een platte bodem.

Hoe kook je een ei in een pannetje?

Eieren koken: hoe ga je te werk? – Om het leeglopen van een ei tijdens het koken te voorkomen kan je met een eierprikker aan de stompe kant van het ei een gaatje in de schaal prikken. Doe de eieren in een pan. Voeg zoveel water toe dat ze half onder staan.

Reken voor een hardgekookt ei op 10 minuten. Reken voor een half zacht gekookt ei op 8-9 minuten. Reken voor een zacht gekookt ei op 6-7 minuten.

Leg de eieren in koud water of spoel ze af met koud water (eieren schrikken). Hierdoor pellen ze makkelijker en stopt het garingsproces. In onderstaande video zie je stap voor stap hoe je een ei kookt.

Hoe kook je op een elektrische kookplaat?

Bij elektrisch koken wordt een gietijzeren plaat van enkele centimeters dik aan de onderkant verwarmd door een elektrische verwarmingsspiraal. Als je op deze warme plaat een pan plaatst, warmt de pan op door warmtegeleiding. Voor een goede warmteoverdracht moet de pan een zo vlak mogelijke bodem hebben.

Kan je een ei bakken in een kookpan?

Fout 2: Je gebruikt de verkeerde pan – Het is verstandig om één pan speciaal te gebruiken voor eieren en dan is een pan met een anti-aanbaklaag de beste optie. Je hebt misschien zelf al opgemerkt dat je pannen hebt die ongeschikt zijn voor het bakken van eieren, omdat de eieren makkelijk aan de bodem blijven plakken. Als je daarom één pan reserveert voor eieren is dat in ieder geval verleden tijd. Lees ook: Let hierop als je eieren koopt in de supermarkt >