HOME | Lots & More

Tips | Advies | Beoordelingen

Wat Verdient Een Psycholoog?

Wat Verdient Een Psycholoog
Psycholoog – Over dit beroep

 • Over dit beroep
 • Wat doet een psycholoog?
 • Past het bij je?

In het beroep psycholoog (masterpsycholoog) stel je in overleg met de hoofdbehandelaar diagnoses bij psychologische en emotionele stoornissen. Je adviseert cliënten, geeft begeleiding en therapie. Maar je kunt ook bedrijven adviseren bij arbeidssituaties.

Je kunt overal werken waar kennis nodig is over gedrag van mensen. Beroep psycholoog Na de universitaire bachelor- en masterstudie Psychologie ben je masterpsycholoog. In dit beroep werk je met mensen die geestelijke en emotionele steun nodig hebben. Jouw cliënten hebben bijvoorbeeld last van een trauma, angst of depressie.

Of ze kampen met relatie- of opvoedingsproblemen. Werk je in de gezondheidszorg, dan sta je onder supervisie van een gezondheidszorgpsycholoog (GZ-psycholoog) of psychotherapeut. Wat doet een psycholoog? Je stelt een diagnose aan de hand van gesprekken en diagnostisch onderzoek.

 1. Het gaat bijvoorbeeld om een intelligentieonderzoek of een onderzoek dat zich richt op autisme.
 2. Vervolgens geef je adviezen, begeleiding en therapie.
 3. Dit doe je op basis van een behandelplan.
 4. Van elke cliënt houd je een dossier bij.
 5. Hierin staan onder andere verslagen van sessies.
 6. Je werkt vaak samen in een team van hulpverleners, zoals artsen, therapeuten en maatschappelijk werkers.

Jullie hebben onderling overleg over de cliënten. Salaris psycholoog Je vraagt je misschien af: wat verdient een psycholoog? Als beginnend psycholoog in een zorg- of welzijnsinstelling kun je rekenen op een bruto salaris van €3.070,- en €3.265,-. Naarmate je doorgroeit in je functie kan het maximale salaris liggen tussen de €4.705,- en €6.345,-.

 • Deze bedragen zijn exclusief 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering.
 • Het antwoord op de vraag: “Hoeveel verdient een psycholoog?” hangt dus af van de groei in je carrière.
 • Psycholoog worden? Heb jij een grote interesse in mensen en hun gedrag? Kun je goed luisteren én ben je in staat cliënten te begrijpen die zich moeilijk verwoorden? Sta je verder bekend om je eindeloze geduld? Dan beschik jij over een aantal belangrijke eigenschappen voor het beroep psycholoog.

‘Psycholoog’ is geen beschermde titel. Om de universitair opgeleide psycholoog te beschermen, heeft het Nederlands Instituut Psychologen (NIP) een speciale titel aangesteld: psycholoog NIP. Deze psychologen hebben een universitaire master in de Psychologie en minimaal 1.440 uren werkervaring als psycholoog.

Na je opleiding tot psycholoog Als psycholoog kun je terecht in de (geestelijke) gezondheidszorg, bij de overheid, adviesbureaus, bedrijven of in het onderwijs of wetenschappelijk onderzoek. Misschien wil je liever verder studeren. In dat geval zijn er meerdere, Volg bijvoorbeeld de 2-jarige postmasteropleiding tot GZ-psycholoog.

Als psycholoog (masterpsycholoog) diagnosticeer je, samen met de hoofdbehandelaar, psychologische en emotionele stoornissen. Je adviseert cliënten, begeleidt hen en geeft therapie. Dit doe je door theorieën toe te passen op het gebied van gedrags- en psychische processen.

 1. Een andere mogelijkheid is dat je cliënten adviseert over beroepskeuze of bedrijven over personeelsbeleid.
 2. Cliënten Je cliënten zijn bijvoorbeeld mensen die kampen met complexe psychische problemen als depressiviteit, een verslaving, rouw of contactstoornissen.
 3. Je kunt ook kinderen met leer- en opvoedingsproblemen onderzoeken en hun ouders adviseren of begeleiden.

Onder supervisie Als masterpsycholoog ben je niet BIG-geregistreerd. In de gezondheidszorg betekent dit dat je niet zelfstandig diagnoses mag stellen en behandelingen mag uitvoeren. Je staat namelijk onder supervisie van een hoofdbehandelaar die wél BIG-geregistreerd is.

 • Dit is bijvoorbeeld een gezondheidszorgpsycholoog (GZ-psycholoog) of psychotherapeut.
 • Deze hoofdbehandelaar stelt het behandelplan op en jij bent een van de uitvoerders.
 • Na overleg met de hoofdbehandelaar kun je de cliënt diagnosticeren.
 • Dit doe je bijvoorbeeld aan de hand van een interview of diagnostische test.

Bij kinderen maak je gebruik van spelmateriaal. Tijdens de therapeutische behandeling zoek je vervolgens, samen met de cliënt, naar een oplossing. In andere branches, zoals de arbeidszorg, werk je mogelijk wél zelfstandig. Rapport Je houdt in alle gevallen per cliënt een rapport bij van de gesprekken en jouw bevindingen.

Als psycholoog heb je belangstelling voor het verband tussen gedachten, gevoelens en gedrag. Het geeft je voldoening om cliënten te helpen, en je vindt het geen bezwaar steeds geconfronteerd te worden met problemen. Je bent geduldig, luistert goed en kunt je inleven in de cliënt. Je weet een gesprek zo te leiden dat de cliënt zelfstandig onder woorden kan brengen wat hij denkt en voelt.

Je kunt goed samenwerken met verschillende disciplines: collega’s, de huisarts, de maatschappelijk werker of anderen die jou informatie kunnen geven over de cliënt. Kortom, je beschikt over:

 • interesse in mensen en hun gedrag
 • een goede luister- en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid
 • goede contactuele eigenschappen

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via, : Psycholoog – Over dit beroep

Kan je rijk worden als psycholoog?

28 sep 2021 om 21:39 De salarissen voor de vitale beroepen zijn al jarenlang punt van discussie. Maar hoe hoog (of laag) liggen de lonen voor deze functies precies? Deze week nemen we het salaris van (gz-)psychologen onder de loep. Ooit werd je voor gek versleten als je vertelde dat je in therapie was, nu ben je bijna de uitzondering als je nog nooit een psycholoog hebt bezocht.

 • Haast iedereen heeft er op enig moment in zijn leven baat bij, en steeds meer mensen zien dat in.
 • De wachtlijsten in de ggz zijn dan ook enorm.
 • Maar wat verdienen de mensen die Nederlanders helpen met hun mentale gezondheid eigenlijk? Wat verdien je als je net begint? Dat hangt er helemaal van af onder welke cao je valt.
See also:  Warum Hat Die Bachelorette Keine Haare?

Psychologen zijn er in ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingstehuizen en in de gehandicapten-, jeugd- en thuiszorg. Om het overzichtelijk te houden gaan we in dit artikel uit van gz-psychologen die werkzaam zijn in de ggz. Gz-psychologen zijn BIG-geregistreerde gezondheidszorgpsychologen die zijn afgestudeerd aan de universiteit en daarna nog een tweejarige vervolgopleiding hebben gevolgd, verduidelijkt Boukje Lobbrecht, vicevoorzitter van beroepsvereniging NVGzP.

Zij komen doorgaans terecht in schaal 65, die begint bij 4.138 en eindigt op 5.553 euro (bruto, bij 36 uur). Er is ook nog een zogenoemde aanloopschaal, 64, waar beginnelingen weleens in belanden. Die begint bij 3.538 euro. Volgens Lobbrecht komt het ook voor dat gz-psychologen vanwege de huidige schaarste direct in een hogere schaal terechtkomen.

“Daar horen we over, maar ik kan het niet hardmaken met cijfers.” Deze inhoud kan helaas niet worden getoond Wij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken. Hoe maak je stappen? Binnen de schaal ga je normaal gesproken elk jaar een treetje omhoog.

 • Wil je boven die 5.500 euro uitstijgen, dan zul je verder moeten leren om je te specialiseren tot klinisch psycholoog of klinisch neuropsycholoog.
 • Je volgt dan nog een vierjarige vervolgopleiding.
 • Die is pittig, maar ook erg leuk”, zegt Lobbrecht.
 • Ik heb het zelf ook gedaan en kan het iedereen aanraden.” Tijdens de opleiding behoud je je salaris: naast je werk leer je één dag per week.

Wat is het hoogst haalbare salaris? Bij gz-psychologen schommelt dat dus rond de 5.500 euro. Ga je je specialiseren, dan kun je meer verdienen, zegt Lobbrecht. Verreweg de meeste psychologisch specialisten (53 procent) zitten in schaal 70, die loopt van grofweg 4.700 tot 6.500 euro.43 procent zit in schaal 75, wat neerkomt op een salaris tussen 5.500 en 7.900 euro.

 • Er is ook nog een schaal 80, die loopt van 6.500 tot 9.200 euro.
 • Slechts 4 procent van de psychologisch specialisten – met stevige managementtaken – valt daaronder, blijkt uit onderzoek van de NVGzP.
 • We zien wel heel duidelijk een stijging in schaal 75″, zegt Lobbrecht.
 • Ons werk is steeds zwaarder en complexer geworden, wat zich vertaalt in een hoger salaris.” Zijn er nog extra’s? Voor overwerk, onregelmatigheid en aanwezigheidsdiensten zijn soms vergoedingen beschikbaar, maar in de ggz komt dat in de praktijk eigenlijk niet voor.

Het uitgangspunt voor de hogere functiegroepen is dat dat soort vergoedingen al in het salaris is verrekend. Wel is er 8 procent vakantiegeld en 8,33 procent eindejaarsuitkering. Ook interessant: in bijzondere gevallen – zoals de huidige schaarste op de arbeidsmarkt – kunnen gz-psychologen volgens de cao tot 10 procent boven op hun salaris bedingen.

We doen dit werk vanuit onze passie, maar het moet wel voldoende worden beloond. Boukje Lobbrecht, vicevoorzitter van beroepsvereniging NVGzP Voor welke uitdagingen staat de beroepsgroep? Om te beginnen de al genoemde schaarste. Er zijn momenteel te weinig gz-psychologen en specialisten om aan de vraag te voldoen.

“We zijn er landelijk druk mee bezig om te zorgen dat er meer worden opgeleid”, zegt Lobbrecht. Een andere grote uitdaging in deze tijd is het krijgen van goede arbeidsvoorwaarden. “Psychologisch specialisten zijn, vergelijkbaar met medisch specialisten, verplicht nascholing te volgen voor de herregistratie.

Wat voor psycholoog verdient het meest?

Wat verdient een Psycholoog? – Het salaris van een Psycholoog is afhankelijk van de ervaring en de functiezwaarte, het ligt tussen €3026 voor een Psycholoog in opleiding en €8101 bruto per maand voor een Klinisch Pscycholoog in de hoogste schaal. De salarissen zijn vastgelegd in de CAO schalen GGZ (Geestelijke Gezondheidszorg).

Hoeveel verdien je netto als psycholoog?

Hoeveel verdient een klinisch psycholoog? – Een klinisch psycholoog verdient bij benadering tussen de € 3500 (laag) en € 5800 (hoog) aan salaris (bruto). Dit komt erop neer dat je als klinisch psycholoog een netto salaris verdient van tussen de €2654.08 (laag) en € 3819.92 (hoog) per maand uitgegaan van een vijf dagen durende werkweek van 40 uren.

Hoeveel verdien je als HBO psycholoog?

Hoe ontwikkelt mijn salaris zich na deze opleiding? – Na je studie start je tussen de 2318 euro en 3065 euro bruto. Dit kan na 10 jaar oplopen naar 3459 euro tot 4981 euro bruto. In onderstaande grafiek zie je hoe jouw salaris zich kan ontwikkelen als je aan het werk gaat na de opleiding Toegepaste Psychologie. Toon netto bedragen

Is psycholoog goed betaald?

Psycholoog – Over dit beroep

 • Over dit beroep
 • Wat doet een psycholoog?
 • Past het bij je?

In het beroep psycholoog (masterpsycholoog) stel je in overleg met de hoofdbehandelaar diagnoses bij psychologische en emotionele stoornissen. Je adviseert cliënten, geeft begeleiding en therapie. Maar je kunt ook bedrijven adviseren bij arbeidssituaties.

Je kunt overal werken waar kennis nodig is over gedrag van mensen. Beroep psycholoog Na de universitaire bachelor- en masterstudie Psychologie ben je masterpsycholoog. In dit beroep werk je met mensen die geestelijke en emotionele steun nodig hebben. Jouw cliënten hebben bijvoorbeeld last van een trauma, angst of depressie.

Of ze kampen met relatie- of opvoedingsproblemen. Werk je in de gezondheidszorg, dan sta je onder supervisie van een gezondheidszorgpsycholoog (GZ-psycholoog) of psychotherapeut. Wat doet een psycholoog? Je stelt een diagnose aan de hand van gesprekken en diagnostisch onderzoek.

See also:  Was Kostet Ein Paket Nach England?

Het gaat bijvoorbeeld om een intelligentieonderzoek of een onderzoek dat zich richt op autisme. Vervolgens geef je adviezen, begeleiding en therapie. Dit doe je op basis van een behandelplan. Van elke cliënt houd je een dossier bij. Hierin staan onder andere verslagen van sessies. Je werkt vaak samen in een team van hulpverleners, zoals artsen, therapeuten en maatschappelijk werkers.

Jullie hebben onderling overleg over de cliënten. Salaris psycholoog Je vraagt je misschien af: wat verdient een psycholoog? Als beginnend psycholoog in een zorg- of welzijnsinstelling kun je rekenen op een bruto salaris van €3.070,- en €3.265,-. Naarmate je doorgroeit in je functie kan het maximale salaris liggen tussen de €4.705,- en €6.345,-.

 • Deze bedragen zijn exclusief 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering.
 • Het antwoord op de vraag: “Hoeveel verdient een psycholoog?” hangt dus af van de groei in je carrière.
 • Psycholoog worden? Heb jij een grote interesse in mensen en hun gedrag? Kun je goed luisteren én ben je in staat cliënten te begrijpen die zich moeilijk verwoorden? Sta je verder bekend om je eindeloze geduld? Dan beschik jij over een aantal belangrijke eigenschappen voor het beroep psycholoog.

‘Psycholoog’ is geen beschermde titel. Om de universitair opgeleide psycholoog te beschermen, heeft het Nederlands Instituut Psychologen (NIP) een speciale titel aangesteld: psycholoog NIP. Deze psychologen hebben een universitaire master in de Psychologie en minimaal 1.440 uren werkervaring als psycholoog.

 • Na je opleiding tot psycholoog Als psycholoog kun je terecht in de (geestelijke) gezondheidszorg, bij de overheid, adviesbureaus, bedrijven of in het onderwijs of wetenschappelijk onderzoek.
 • Misschien wil je liever verder studeren.
 • In dat geval zijn er meerdere,
 • Volg bijvoorbeeld de 2-jarige postmasteropleiding tot GZ-psycholoog.

Als psycholoog (masterpsycholoog) diagnosticeer je, samen met de hoofdbehandelaar, psychologische en emotionele stoornissen. Je adviseert cliënten, begeleidt hen en geeft therapie. Dit doe je door theorieën toe te passen op het gebied van gedrags- en psychische processen.

 1. Een andere mogelijkheid is dat je cliënten adviseert over beroepskeuze of bedrijven over personeelsbeleid.
 2. Cliënten Je cliënten zijn bijvoorbeeld mensen die kampen met complexe psychische problemen als depressiviteit, een verslaving, rouw of contactstoornissen.
 3. Je kunt ook kinderen met leer- en opvoedingsproblemen onderzoeken en hun ouders adviseren of begeleiden.

Onder supervisie Als masterpsycholoog ben je niet BIG-geregistreerd. In de gezondheidszorg betekent dit dat je niet zelfstandig diagnoses mag stellen en behandelingen mag uitvoeren. Je staat namelijk onder supervisie van een hoofdbehandelaar die wél BIG-geregistreerd is.

Dit is bijvoorbeeld een gezondheidszorgpsycholoog (GZ-psycholoog) of psychotherapeut. Deze hoofdbehandelaar stelt het behandelplan op en jij bent een van de uitvoerders. Na overleg met de hoofdbehandelaar kun je de cliënt diagnosticeren. Dit doe je bijvoorbeeld aan de hand van een interview of diagnostische test.

Bij kinderen maak je gebruik van spelmateriaal. Tijdens de therapeutische behandeling zoek je vervolgens, samen met de cliënt, naar een oplossing. In andere branches, zoals de arbeidszorg, werk je mogelijk wél zelfstandig. Rapport Je houdt in alle gevallen per cliënt een rapport bij van de gesprekken en jouw bevindingen.

Als psycholoog heb je belangstelling voor het verband tussen gedachten, gevoelens en gedrag. Het geeft je voldoening om cliënten te helpen, en je vindt het geen bezwaar steeds geconfronteerd te worden met problemen. Je bent geduldig, luistert goed en kunt je inleven in de cliënt. Je weet een gesprek zo te leiden dat de cliënt zelfstandig onder woorden kan brengen wat hij denkt en voelt.

Je kunt goed samenwerken met verschillende disciplines: collega’s, de huisarts, de maatschappelijk werker of anderen die jou informatie kunnen geven over de cliënt. Kortom, je beschikt over:

 • interesse in mensen en hun gedrag
 • een goede luister- en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid
 • goede contactuele eigenschappen

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via, : Psycholoog – Over dit beroep

Is er veel vraag naar psychologen?

Waar komt die groeiende vraag naar psychologen vandaan? – Psychische aandoeningen komen vaker voor dan de meeste mensen denken. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat in 2020 12% van de Nederlandse bevolking psychisch ongezond was. Daar komt bij dat het taboe op het zoeken naar professionele hulp steeds verder afneemt.

Hoe lang duurt de opleiding psychologie?

Welke opleiding heb je nodig voor psycholoog? – De universitaire opleiding tot psycholoog bestaat uit een driejarige bacheloropleiding aan de universiteit, gevolgd door een masterstudie van twee jaar. Je bent dan een psycholoog die geen registratie heeft in het BIG-register*.

Dit betekent dat je wel in de geestelijke gezondheidszorg kunt gaan werken, maar niet zelfstandig een diagnose mag stellen. Tevens werk je dan met een regiebehandelaar die het zorgproces coördineert, maar na afstemming ga je wel vrij zelfstandig aan het werk. * Het BIG-register is een Nederlands register van personen die een beschermd beroep uitoefenen in de gezondheidszorg.

Wie als psycholoog aan de slag wil in de gezondheidszorg én daarbij ook zelf diagnoses wil stellen, is verplicht een bijkomende postmasterstudie van twee jaar te volgen aan de universiteit. Hierna kun je je pas laten registreren in het BIG-register als gezondheidszorgpsycholoog.

 1. Je mag dan zelfstandig diagnoses stellen en patiënten met psychische klachten behandelen.
 2. Ook mag je dan als regiebehandelaar in de generalistische basis-ggz optreden.
 3. De totale basisopleiding van een BIG-geregistreerde psycholoog duurt dus 7 jaar.
 4. Daarna kun je nog een specialisatie volgen, bijvoorbeeld richting klinische psychologie,
See also:  Vignet Zwitserland Waar Plakken?

De volledige opleiding tot klinisch psycholoog duurt 9 of 10 jaar. Dan is er nog organisatiepsychologie, maar dit is een afstudeerrichting, géén specialisme. Forensische psychologie kan een specialisatie zijn na het afstuderen, maar geeft geen extra diploma of registratie.

Wat verdien je als psychotherapeut?

Het salaris van een psychotherapeut is afhankelijk van de werkervaringen werkgever, maar ligt in 2023 ongeveer tussen de € 3.700 en € 5.900 bruto per maand.

Kan je met een hbo psycholoog worden?

Psychologie op de Universiteit – Je kunt Psychologie aan de universiteit studeren met een VWO diploma, HBO diploma of een universitair diploma, Je kunt vaak ook doorstromen naar de universiteit met een HBO-propedeuse diploma, Er kunnen wel extra eisen worden gesteld, bijvoorbeeld wiskundekennis op vwo-niveau.

 • De studie Psychologie wordt op veel verschillende universiteiten aangeboden.
 • Op de universiteit behaal je eerst in drie jaar een bachelordiploma,
 • Daarna kan je verder studeren voor een masterdiploma,
 • Afhankelijk van je afstudeerrichting, duurt de master één of twee jaar.
 • De invulling van de studie Psychologie verschilt per universiteit.

Zo bieden sommige universiteiten een brede bacheloropleiding aan, waarbij alle verschillende psychologierichtingen aan bod komen. Dit zijn bijvoorbeeld Sociale Psychologie, Ontwikkelingspsychologie en Klinische Psychologie. Andere universiteiten bieden al direct de mogelijkheid om je vanaf het begin in één richting te specialiseren. Wat Verdient Een Psycholoog

Wat verdien je als kinderpsycholoog?

Het salaris van een kinderpsychiater in 2023 ligt ongeveer tussen de € 5.400 en € 9.700 bruto per maand. Je vindt specifiekere info over het salaris in de vacatures voor kinderpsychiater.

Wat verdient een psycholoog per uur?

Salaris Tarief Jaar Maand Tweewekelijkse Week Dag Uur Hoeveel verdient een Psycholoog in Nederland? Gebaseerd op 9002 salarissen Het gemiddelde psycholoog salaris in Nederland is € 62.747 per jaar of € 32,18 per uur. De aanvangsposities beginnen vanaf € 56.254 per jaar, maar meer ervaren werknemers verdienen tot € 69.612 per jaar. Wat Verdient Een Psycholoog

Wat verdiend een zelfstandig psycholoog?

Wat verdient een Psycholoog in loondienst? –

Startsalaris zonder ervaring ongeveer € 3.000 bruto per maand.Gemiddeld salaris ongeveer € 4.750 bruto per maand.Salaris met meer dan tien jaar ervaring ongeveer € 6.500 bruto per maand.

Kun je met havo psycholoog worden?

Havo. Met je havodiploma kun je je aanmelden voor Toegepaste Psychologie. Je hebt wel kennis nodig van wiskunde.

Wat is de duurste studie in Nederland?

Universiteit Utrecht volgt – Foto: Pixabay De gouden medailles van weekblad EW (voorheen Elsevier) gaan dit jaar naar 112 opleidingen in het hoger onderwijs. Hun studenten zijn bovengemiddeld tevreden over de inhoud van hun opleiding, de sfeer, de docenten en de faciliteiten. Bij de universiteiten is Wageningen de topscorer.

De Universiteit Utrecht en Vrije Universiteit Amsterdam volgen. EW baseert zich op de resultaten van de Nationale Studenten Enquête van Studiekeuze123, waaraan dit jaar 286 duizend studenten meededen. Opleidingen krijgen een gouden medaille als ze op minstens acht vragen duidelijk boven het gemiddelde scoren.

Ze moeten het in de breedte beter doen dan andere opleidingen in het vakgebied. Bij de universiteiten is Wageningen de topscorer: tien van haar 49 beoordeelde opleidingen kregen goud. De Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit Utrecht volgen met beide vijf opleidingen.

Van de drie overige technische universiteiten heeft die in Twente het hoogste aandeel gouden medailles: drie op 51. In het hbo sleepte de Christelijke Hogeschool Ede zes keer goud in de wacht voor haar tien opleidingen. De veel grotere hogeschool Windesheim is runner up met negen topopleidingen. Topdocenten Voor docenten heeft EW een afzonderlijke ranglijst samengesteld op basis van studentenoordelen.

De allerhoogste score krijgt de kleine opleiding docent muziek van de Hanzehogeschool Groningen. Uit deelonderzoekjes van EW blijkt verder dat international business van de Hogeschool Rotterdam de grootste hbo-opleiding van Nederland is met 3.400 studenten.

Rechten van de Universiteit Leiden is met 3.095 inschrijvingen ook nogal massaal. Ter vergelijking: de gemiddelde omvang van een hbo- of universitaire bacheloropleiding is zo’n 500 studenten. Duurste studies De duurste studies volgens EW zijn geneeskunde in Maastricht (32 duizend euro) en Leiden (23.700 euro).

Maar dat geldt alleen als je het instellingscollegegeld moet betalen omdat je van buiten Europa komt of al een ander diploma in de zorg hebt behaald. Online biedt het magazine meer informatie per opleiding. Bijvoorbeeld over de arbeidsmarktkansen van afgestudeerden en de hoogte van het salaris, maar ook over de uitval en het studiesucces.

Wat verdiend een zelfstandig psycholoog?

Wat verdient een Psycholoog in loondienst? –

Startsalaris zonder ervaring ongeveer € 3.000 bruto per maand.Gemiddeld salaris ongeveer € 4.750 bruto per maand.Salaris met meer dan tien jaar ervaring ongeveer € 6.500 bruto per maand.

Hoeveel verdient een zelfstandige psychologe?

Als Psycholoog mag je je verwachten aan een gemiddeld salaris van 37.700 €. Het gemiddelde loonbereik als Psycholoog ligt tussen 30.500 € en 45.900 €.

Hoe verdien ik 4000 per maand?

Met welk beroepen verdien je € 4000 per maand – Vaak zijn dit midden-management functies in het MKB, Sales en Marketing functies. Maar ook Technische specialisten zoals Developer, Designer en Engineer. Ook senior vaktechnici kunnen inclusief toeslagen deze bedragen verdienen. Hieronder vind je de volledige lijst beroepen met een salaris van € 4000 tot € 5000 per maand.