HOME | Lots & More

Tips | Advies | Beoordelingen

Waar Vind Ik Klembord?

Waar Vind Ik Klembord
Selecteer Start > Instellingen > Systeem >Klembord.

Waar vind ik het klembord op mijn mobiel?

Tekst kopiëren en plakken – Het klembord ondersteunt (vaak) alleen tekst. Kopieer nu een stuk tekst die je naar een andere applicatie wil overbrengen. Open bijvoorbeeld WhatsApp en kies een chat uit. Je kunt nu het tekstveld even ingedrukt houden en de gekopieerde tekst meteen plakken, maar je kunt ook op het icoon van het klembord tappen.

Dat icoon staat onder het tekstveld en boven de toetsen. Mocht je het klembord niet zien staan, die zie je waarschijnlijk de suggestie voor het plakken van het laatste stuk tekst dat je gekopieerd hebt. Is dat het geval, druk dan links op het witte cirkeltje met daarin een pijl die naar rechts wijst. Dan komen de ontbrekende opties allemaal tevoorschijn.

Onder het kopje Recent zie je je onlangs gekopieerde stukken tekst staan. Tap simpelweg op één van die opties en het woord, of de zin of link, wordt gekopieerd in het nieuwe tekstveld. Houd er rekening mee dat het toetsenbord of Android de gekopieerde teksten niet voor altijd opslaat.

Waar staat klembord op Samsung?

Net als op Windows, heeft een Android-telefoon een zogenoemd klembord om tekst tussen verschillende apps te kopiëren. Normaliter kun je enkel de meest recent gekopieerde tekst in de bestemmings-app plakken. Gboards ingebouwde klembord biedt de oplossing, in dit artikel leggen wij uit hoe je dit klembord gebruikt.

Wat is het klembord?

Het klembord (Engels: clipboard ) is een functie in het besturingssysteem van een computer, die een deel van het computergeheugen reserveert voor kortetermijnopslag. Het klembord maakt het mogelijk om informatie tijdelijk op te slaan en later weer op te vragen.

Met behulp van deze functie is het mogelijk informatie uit te wisselen tussen verschillende computerprogramma ‘s. Op die manier kan je, als je bijvoorbeeld een document aan het typen bent, stukken informatie vanuit de browser kopiëren en de informatie van de website in het document invoegen. Gegevens kunnen naar het klembord worden gebracht door ze erheen te verplaatsen, zoals bij knippen en plakken, of door ze erheen te kopiëren, zoals bij kopiëren en plakken en bij het maken van een schermafdruk,

Ze kunnen vervolgens worden gekopieerd. Het wissen van het klembord (bijvoorbeeld voor privacy ) kan niet expliciet, maar alleen door opnieuw gegevens naar het klembord te brengen. Het kunnen allerlei gegevens zijn, zoals een platte of opgemaakte tekst, een afbeelding, of bij het verplaatsen of kopiëren van bestanden, een of meer bestanden.

Om een opgemaakte tekst als platte tekst te kopiëren kan men deze tussendoor in een teksteditor plakken en dan vandaar verplaatsen of kopiëren naar de bestemming. Windows, macOS en Linux maken allemaal gebruik van een klembord. Er zit een aantal nadelen aan het klembord. Als eerste kan er slechts één item per keer opgeslagen worden.

Elke keer als iets nieuws wordt toegevoegd wordt het oude verwijderd. Ook blijven de gegevens van het klembord niet bewaard tussen verschillende sessies, en is het op sommige computers niet mogelijk om de informatie die op het klembord opgeslagen staat gemakkelijk te bekijken.

Waar vind ik het klembord op mijn iphone?

Open de Opdrachten app en maak een nieuwe opdracht aan. Tik op het zoekveld en voeg de optie Haal klembord op toe dat je kunt terugvinden onder Delen. Tik hierna weer op het zoekveld en voeg de optie snelle weergave toe. Hierna voeg je het onderdeel Kies uit menu toe dat je kunt terugvinden onder Scripten.

See also:  Warum Ist Meine Zunge Weiß?

Waar vind ik een gekopieerde link terug?

Een gekopieerde URL toevoegen – Nadat je een URL hebt gekopieerd, wordt deze opgeslagen op het klembord van je apparaat. Zo kun je de URL toevoegen of plakken:

Klik met de rechtermuisknop op het tekstveld. Tik op Plakken,

Kan het klembord niet openen?

Problemen met het klembord oplossen Controleer of u de klembordgeschiedenis hebt ingeschakeld. Als u de klembordgeschiedenis wilt inschakelen, drukt u op de Windows-logotoets + V en selecteert u Inschakelen. Klembordgeschiedenis wordt gewed telkens wanneer u uw pc opnieuw start, behalve de items die u hebt vastgemaakt.

Hoe haal je iets van je klembord?

Uw klemborditems delen met een ander Windows 11-apparaat –

Selecteer Start > Instellingen > Systeem > Klembord, Selecteer Synchroniseren op verschillende apparaten en schakel deze in. Selecteer Tekst automatisch synchroniseren die ik kopieer. De synchronisatiefunctie is gekoppeld aan uw Microsoft-account of bedrijfsaccount, dus moet u de dezelfde aanmeldingsgegevens op al uw apparaten gebruiken.

Hulp vragen bij de geschiedenis van het klembord Klembordinstellingen openen Kopieer afbeeldingen en tekst van een pc naar een andere pc met een cloudklembord. Niet alleen kunt u vanuit de geschiedenis van uw klembord plakken, maar u kunt ook de items vastmaken die uzelf vindt.

Hoe klembord leegmaken Android?

Indien je de geschiedenis wil wissen van je Klembord, hoef je enkel de geschiedenis te openen en op de knop: ‘Alles verwijderen’ te drukken.

Wat is het klembord op Facebook?

Klembord – Het gaat in de meeste gevallen om links die je hebt gekopieerd vanuit een andere app, bijvoorbeeld de browser of WhatsApp. Die links worden op je Klembord geplaatst, van waar je ze kunt plakken in een ander tekstveld.

Waar zit het klembord op de ipad?

Je hoort de term vaak gebruikt worden wanneer mensen het over apps en programma’s hebben: het klembord, Om te begrijpen wat er bedoelt wordt met een klembord (clipboard, in Engelse versies) als men dat zegt in de context van computers kan deze pagina je helpen.

Wanneer je data knipt of kopiëert stuur je dit naar een soort buffer toe: het klembord. Als je vervolgens het plak-commando geeft haal je de data op uit de buffer en schrijf je deze bijvoorbeeld naar je document. Standaard heb je op je iPhone maar één plekje op je klembord. Je zet er iets op en wanneer je weer opnieuw een tekst knipt overschrijft deze de eerdere tekst.

Op je Mac gaat dit hetzelfde. Stel je maar eens voor:

 1. Je selecteert een bestand in de Finder
 2. Met de sneltoets cmd (⌘) + C wordt het bestand gekopieerd naar het klembord
 3. Open een tekstdocument en selecteer wat tekst
 4. Gebruik de sneltoets cmd (⌘) + X om de tekst te knippen
 5. Wanneer je nu in de Finder je gekopieerde bestand wilt plakken zul je zien dat dat niet gaat. De data die nu op je klembord staat is niet langer het bestand, maar de tekst die je geknipt hebt.

Doe je dit op je iPhone of iPad? Dan kost het vaak veel moeite om de originele data terug te vinden. Je knipt bijvoorbeeld een lang stuk tekst om ergens anders in te plakken en voor je plakt kopieer je (per ongeluk) een ander stukje tekst. En op je Mac kan het ook vervelend zijn: waar stond dat bestand wat je in stap 1 selecteerde ook alweer? Daarom zijn er zowel voor de iPhone en iPad, als voor de Mac, verschillende oplossingen.

 • Copyclip voor Mac
 • Clips voor iOS (iPhone en iPad)
 • Command-C voor Mac en iOS
See also:  Wie Lange Dauert Es Bis Krätze Pickel Weg Sind?

Verder is het sinds macOS Sierra en iOS 10 mogelijk om je klembord te delen. Dat wil zeggen dat je iets kopieert op je Mac, en het dan vervolgens kunt plakken op je iPhone of iPad. Of omgekeerd natuurlijk. Je moet hiervoor wel voldoen aan een aantal voorwaarden, die ik bijvoorbeeld bespreek in de Apple Coach Academie,

Waar vind ik kopiëren en plakken?

Open een bestand in de app Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties op je Android-telefoon of -tablet. Selecteer wat je wilt kopiëren. Tik op Kopiëren. Tik op de plek waar je het item wilt plakken en houd vast.

Hoe kopieren en plakken op iPhone?

Tekst selecteren, knippen, kopiëren en plakken op de iPhone Selecteer versie: Als u deze regelaar wijzigt, wordt deze pagina automatisch bijgewerkt

 • Kennismaken met de iPhone
 • Veiligheidsvoorzieningen op de iPhone
 • iPhone gebruiken met iPad, iPod touch, Mac en pc
 • Opnieuw opstarten, bijwerken, opnieuw instellen en herstellen
 • Veiligheid, gebruik en ondersteuning

In apps op de iPhone kun je met het schermtoetsenbord tekst in tekstvelden selecteren en wijzigen. Je kunt ook een extern toetsenbord gebruiken of,

 1. Om tekst te selecteren, kun je het volgende doen:
  • Een woord selecteren: Tik tweemaal met één vinger.
  • Een alinea selecteren: Tik driemaal met één vinger.
  • Een tekstgedeelte selecteren: Tik dubbel en houd je vinger op het eerste woord in het blok en sleep naar het laatste woord.
 2. Nadat je de te bewerken tekst hebt geselecteerd, kun je gaan typen of op de geselecteerde tekst tikken om bewerkopties weer te geven:
  • Knip: Tik op ‘Knip’ of beweeg drie vingers tweemaal naar elkaar toe.
  • Kopieer: Tik op ‘Kopieer’ of beweeg drie vingers naar elkaar toe.
  • Plak: Tik op ‘Plak’ of beweeg drie vingers uit elkaar.
  • Selecteer alles: Selecteer alle tekst in het document.
  • Vervang: Bekijk suggesties voor vervangende tekst of laat Siri alternatieve tekst voorstellen.
  • Opmaak: Geef de geselecteerde tekst de gewenste opmaak.
  • : Bekijk meer opties. Waar Vind Ik Klembord
 1. Zet het invoegpunt op de plaats waar je tekst wilt invoegen of bewerken door een of meer van de volgende stappen uit te voeren:
  • Tik op de plek waar je tekst wilt toevoegen of bewerken.
  • Houd je vinger op de tekst om deze te vergroten en verplaats vervolgens het invoegpunt door het te slepen.

  Waar Vind Ik Klembord Opmerking: Om door een lang document te navigeren, houd je je vinger op de rechterrand van het document en sleep je de schuifbalk om naar de tekst te gaan die je wilt bewerken.

 2. Typ de tekst die je wilt invoeren. Je kunt ook tekst invoeren die je op een andere plek in het document hebt geknipt of gekopieerd. Zie,

Met het universele klembord kun je, Je kunt ook binnen een app. Nuttig? Hartelijk dank voor uw feedback. : Tekst selecteren, knippen, kopiëren en plakken op de iPhone

Hoe Kopieer je een link op iPhone?

Een URL kopiëren Zoek naar de pagina. Tik in de zoekresultaten op de titel van de pagina. Tik bovenaan op de adresbalk om de hele URL te selecteren. Kopiëren.

Hoe krijg ik bestanden op mijn telefoon?

Optie 2: Bestanden verplaatsen met een USB-kabel – Windows-computer

 1. Ontgrendel je telefoon.
 2. Sluit de telefoon met een USB-kabel aan op de computer.
 3. Tik op je telefoon op de melding ‘Dit apparaat wordt opgeladen via USB’.
 4. Selecteer onder ‘USB gebruiken voor’ de optie Bestandsoverdracht,
 5. Er wordt een venster voor bestandsoverdracht geopend op de computer. Hierin kun je bestanden verslepen.
 6. Werp je telefoon uit in Windows als je klaar bent.
 7. Koppel de USB-kabel los.

Mac-computer Je computer moet Mac OS X 10.5 en hoger gebruiken.

 1. Download en installeer Android File Transfer op je computer.
 2. Open Android File Transfer, De volgende keer dat je de telefoon aansluit, wordt deze app automatisch geopend.
 3. Ontgrendel je telefoon.
 4. Sluit de telefoon met een USB-kabel aan op de computer.
 5. Tik op je telefoon op de melding ‘Dit apparaat wordt opgeladen via USB’.
 6. Selecteer onder ‘USB gebruiken voor’ de optie Bestandsoverdracht,
 7. Er wordt een venster van Android File Transfer geopend op de computer. Hierin kun je bestanden verslepen.
 8. Koppel de USB-kabel los als je klaar bent.

Chromebook

 1. Ontgrendel je telefoon.
 2. Sluit je telefoon met een USB-kabel aan op je Chromebook.
 3. Ontgrendel je telefoon.
 4. Tik op je telefoon op de melding ‘Dit apparaat wordt opgeladen via USB’.
 5. Selecteer onder ‘USB gebruiken voor’ de optie Bestandsoverdracht,
 6. De app Bestanden wordt geopend op je Chromebook. Hierin kun je bestanden verslepen. Meer informatie over welke bestandstypen werken op Chromebooks
 7. Koppel de USB-kabel los als je klaar bent.

Hoe klembord leegmaken Android?

Indien je de geschiedenis wil wissen van je Klembord, hoef je enkel de geschiedenis te openen en op de knop: ‘Alles verwijderen’ te drukken.

Wat is het klembord op Facebook?

Klembord – Het gaat in de meeste gevallen om links die je hebt gekopieerd vanuit een andere app, bijvoorbeeld de browser of WhatsApp. Die links worden op je Klembord geplaatst, van waar je ze kunt plakken in een ander tekstveld.

Hoe leeg ik het klembord?

Gesteld op 15-1-2014 om 20:24 in forum Samsung GT-I9300 Galaxy SIII Galaxy S3 Misbruik melden

Ga naar je app om berichten te schrijven. selecteer nieuw bericht schrijven. Druk lang in het tekstvak, je krijgt nu de optie “Plakken”en Klembord”. selecteer klembord en je ziet wat daar allemaal instaat. druk dan lang op het plaatje wat je wilt wissen, seleteer wissen. mvg, william Geantwoord op 15-1-2014 om 22:53 Waardeer dit antwoord (18) Misbruik melden

1)- Open Whatsapp,2)- Kies willekeurig iemand voor appen ( lees chatten ! ),3)- In balk waar je berichtjes intypt druk en houd vast ( paar seconden ! ! ),4)- Tevoorschijn komt menuutje en ook een tekst waar je ziet klembord ( Clipboard ! ),5)- Klik op *Klemboord* en vanzelf zie of je dat je vervolgens die legen kan ! !, Geantwoord op 18-9-2019 om 13:10 Waardeer dit antwoord (9) Misbruik melden

Kent u iemand die het antwoord hierop weet? Deel een link naar deze vraag via email, Twitter of Facebook, Stel ook een vraag Toon alle vragen Ga naar handleidingen