HOME | Lots & More

Tips | Advies | Beoordelingen

Waar Komen Kakkerlakken Op Af?

Waar Komen Kakkerlakken Op Af
Warme en donkere plekken – Kakkerlakken zijn ‘s nachts actief. Ze zijn op zoek naar vochtig en zoet voedsel. Vinden ze dat niet, dan eten ze ook afval, huisstof, vetvlekken of zelfs textiel en papier. Overdag verschuilen kakkerlakken zich op warme donkere plekken, bij voorkeur achter de koelkast in de keuken.

Waar kan een kakkerlak niet tegen?

Kakkerlakken verjagen met laurierblaadjes en kattenkruid – Kakkerlakken houden niet van bepaalde geuren en vermijden deze dan ook het liefst. Kakkerlakken haten bijvoorbeeld de geur van laurierblaadjes en de geur van kattenkruid. Een eenvoudig huismiddeltje tegen kakkerlakken is dus het plaatsen van gemalen laurierblaadjes in de omgeving van de schuilplaatsen van de kakkerlakken in jouw huis.

Kunnen kakkerlakken in je bed komen?

Waar kunnen kakkerlakkenbeten voorkomen? – Kakkerlakken komen ‘s nachts uit hun schuilplaatsen om voedsel te zoeken. Vinden ze niets, dan kunnen ze je een bezoekje komen brengen als je in bed ligt. Ze kunnen je in je gezicht, mond, vingers of handen bijten, mogelijk omdat ze vooral op deze plekken voedsel kunnen ruiken.

Is 1 kakkerlak erg?

Ach, vrienden. Ze zijn net familie, maar dan leuker. Je kunt ze zelf uitkiezen, en ze zullen nooit dingen tegen je zeggen als “het is hier geen hotel.” Als je op je bek gaat, staat er altijd eentje klaar om je op te vangen. En als je een gebroken hart hebt, is er altijd wel iemand bereid om je chocoladeijs en wodka te voeren tot je je beter voelt (of moet kotsen).

Maar hoe leuk je vrienden ook zijn, ze doen soms ook heel erg domme dingen. Dingen waar ze wakker van liggen, dingen die ze liever niet met de wereld delen. Dingen die vragen bij ze oproepen en waar ze vervolgens antwoorden op willen. Gelukkig hebben ze jou om die vragen namens hen te stellen. En gelukkig is er deze column, waarin wij hun beschamende vragen beantwoorden.

Het Scenario: Je vriend is ontzettend bang voor kakkerlakken en omdat hij er eentje over de vloer zag kruipen, maakt hij zich zorgen. Hij denkt nu dat er een paar honderd kakkerlakken in zijn huis zitten, in de muren en onder de vloer. Deze angst is niet zo gek.

Kakkerlakken bestaan al zo’n 350 miljoen jaar. In de relatief korte tijd dat ze samenleven met mensen, is er consensus over de goorheid van kakkerlakken ontstaan. De oude Egyptenaren hebben tot de Ram gebeden en vroegen de god Khnum om ze uit te roeien. Bovendien schreven zowel Romeinse geleerden als kolonialisten in Jamestown over hoe walgelijk ze de diertjes vonden.

Het lijkt alsof kakkerlakken meer fobieën aanwakkeren dan muggen, het malaria-verspreidende beestje aka ‘s werelds dodelijkste dier. Ten opzichte van andere ongediertes, lijkt onze afkeer voor kakkerlakken wel een beetje overdreven. Is dit op de een of andere manier te begrijpen? Wordt de intuïtieve reactie op deze insecten veroorzaakt door het gezondheidsrisico dat ze met zich meedragen, of door de ieuw-factor van deze griezelige, kruipende aliens? Hoe ziek kan een persoon worden van een kleine kakkerlakkenplaag? Kan het zijn dat er kakkerlakken zijn omdat je een viespeuk bent? De Realiteit: Als mensen over kakkerlakken praten, hebben ze het waarschijnlijk over twee van de vijfduizend soorten die er bestaan.

De Duitse kakkerlak (blattella germanica) en de Oosterse kakkerlak (baatta orientalis) zijn de enige varianten die regelmatig de woningen van mensen binnendringen. “Het overgrote deel van de andere soorten vormt geen echte bedreiging voor mensen,” zegt Bill Hastings van Rose Pest Solutions. Kakkerlakken zijn op z’n zachtst gezegd niet de schoonste gasten.

Ze dragen bacteriën en andere ziekteverwekkers met zich mee. De inhoud van hun maag is zelfs nog smeriger. “De maag van de kakkerlak is een rijke gemeenschap van bacteriën, waarvan sommige pathogeen,” zegt Coby Schal, een entomoloog aan de Universiteit van North-Carolina. Als je één kakkerlak ziet, betekent dat helaas dat er waarschijnlijk meer zijn. Veel meer. Kakkerlakken verstoppen zich in scheuren en spleten in de buurt van voedselbronnen, en ze leven in groepen. “Het is redelijk om aan te nemen dat je de kakkerlakken die je met een Roach Motel vangt kan vermenigvuldigen met 100, om in te schatten hoeveel er in je huis zitten,” zegt Schal.

 • Oh, en als je je vriend nog banger wil maken, vraag hem dan wanneer hij de kakkerlak heeft gezien.
 • Het zijn insecten die over het algemeen ‘s nachts leven.
 • Als hij er overdag eentje heeft gezien, betekent het dat ze een verstoord ritme hebben als gevolg van overpopulatie.
 • Slechte hygiëne is niet altijd de oorzaak van een kakkerlakkeninvasie.

Ze kunnen ook binnen zijn gekomen in een kartonnen doos of in tweedehands spullen. Ook kunnen ze gewoon via de buren naar binnen. “Zelfs als jouw huis brandschoon is. Als je buurman ze heeft, heb jij ze ook,” voegt hij daaraan toe. “Ze komen door de gemeenschappelijke muur, door waterleidingen, maar ook door ventilatiesystemen.” Maar slechte hygiëne, zoals het laten staan van eten en stilstaand water, moedigt ze aan om zich bij jou te vestigen, en een gezin te stichten onder jouw vloer.

 • Schal zegt dat de aanwezigheid van eten ervoor zorgt dat ze komen.
 • Het ergste dat er kan gebeuren: Als je vriend astma heeft, dan moet hij snel handelen.
 • Akkerlakken laten sporen achter die allergische reacties en astma-aanvallen kunnen veroorzaken.
 • En die “kunnen heel serieus zijn, zelfs levensbedreigend,” als er veel sporen achterblijven.

Volgens Schal blijkt uit onderzoek dat er een verband bestaat tussen allergenen die worden verspreid door kakkerlakken, en ademproblemen. Uit onderzoek uit 1997 blijkt dat 35 procent van Amerikaanse stadskinderen met astma ook sporen van kakkerlakken op hun huid hadden.

 1. Vervolgonderzoek heeft de aanwezigheid van kakkerlakken (en ander ongedierte) gekoppeld aan astma-cijfers in een buurt.
 2. Wat er waarschijnlijk zal gebeuren: Ondanks het feit dat het smerig is, is een kleine tot middelgrote kakkerlakkenplaag zelden gevaarlijk.
 3. De gezondheidsrisico’s van de Duitse kakkerlak kunnen een probleem zijn als je een longziekte hebt zoals astma, of als je hyperallergisch bent,” zegt Hastings.
See also:  Wie Viele Kalorien Hat Ein Spiegelei?

“Maar over het algemeen moet er echt sprake zijn van een grote plaag, wil het een gezondheidsrisico vormen.” Wat je tegen je vriend kunt zeggen: Omdat ze al zolang bestaan, lijkt het erop dat kakkerlakken ons zullen overleven. Mensen bangmaken is nou eenmaal wat ze doen met hun tijd, totdat ze de post-apocalyptische erfgenamen van de planeet zullen zijn.

 • Als je een kakkerlak ziet, impliceert dat wel een gezondheidsrisico.
 • Behalve als je vriend astma heeft, of een kakkerlakje eet, valt dat risico wel mee.
 • Hij moet wel zijn eten verpakken, en schone borden gebruiken voor, tijdens en na de kakkerlakkenplaag.
 • Insecticiden kunnen een plaag bestrijden.
 • Zeg wel tegen je vriend dat hij niet wild om zich heen moet spuiten als een paranoïde Jackson Pollock met smetvrees.

Schal zegt ook dat mensen die insecticiden in huis gebruiken, ze vaak ook binnenkrijgen. Daar zijn sporen van gevonden in urine. Hastings waarschuwt bovendien om geen vernevelaars te gebruiken. “Het gebruik van die nevelachtige pesticiden verbergt slechts de plaag,” zegt hij.

 • Het spul doodt weliswaar sommige insecten, maar anderen gaan alleen maar dieper van in de muur zitten En als de pesticidemist eenmaal is verdwenen, is er geen middel dat de rest kan doden.
 • Het is onmogelijk om te voorkomen dat kakkerlakken je huis in komen.
 • Maar er zijn wel manieren om ervoor te zorgen dat ze niet blijven.

Je vriend zou zijn angst om moeten zetten in motivatie om zijn huis schoon te maken, scheuren en gaten te dichten, en na het eten de afwas te doen. “De eerste drie regels voor het bestrijden van plagen zijn: hygiëne, hygiëne en hygiëne,” zegt Hastings.

 • Op zijn anti-kakkerlakkenchecklist staat onder andere het vullen van gaten in de muren rond kasten en tafels.
 • Ook staat er dat foam gebruikt kan worden om ruimtes rondom pijpleidingen af te sluiten.
 • Eten moet in vacuümbakjes opgeborgen worden, en de afwas moet direct na het eten worden gedaan.
 • Ook moet er regelmatig gestofzuigd worden, en het afval moet vaak naar buiten worden gebracht.

Bovendien moeten afvalbakken maandelijks schoongemaakt worden. “Als je dit doet, dan verwijder je de dingen die kakkerlakken en ander ongedierte nodig hebben om te overleven – eten, water en een plek om zich te verstoppen,” zegt hij. “Als je hun eten wegneemt, of waar ze leven, dan gaan ze wel weg.”

Hoe maak je een kakkerlak dood?

Oplossing van zeep en water – Wat moet je doen? Je maakt gewoon een sopje van zeep en water wat dun genoeg is om met een plantenspuit te verstuiven. Dit goedje spuit je over de kakkerlakken, vooral over het hoofd en de buik. Een aantal druppels kunnen de kakkerlak al doden.

Uiteraard probeert de kakkerlak weg te komen, maar binnen enkele minuten kan hij al dood gaan. Hoe? De kakkerlak stikt doordat hij door poriën ademt waar het dunne laagje zeepwater over ligt. Je moet de kakkerlakken wel zo snel mogelijk verwijderen. Zodra het water namelijk is opgedroogd, kan de kakkerlak zich weer herstellen.

Erg effectief is het dus niet.

Hoe voorkom je kakkerlakken in huis?

Tips om kakkerlakken te voorkomen Ruim etensresten en gemorst drinken direct op, laat het niet op het aanrecht, werkbanken of de vloer liggen. Laat ‘s nachts geen vloeistof staan in gootsteen of emmers. Ruim al het afval en gemorst drinken op – Verwijder voedselresten onder koelkasten en fornuizen.

Waarom komen er kakkerlakken in huis?

Kakkerlakken kunnen op veel verschillende manieren uw woning binnenkomen. Ze kunnen zijn binnengekomen via verpakkingsmaterialen, voedsel, gebruikte meubels of elektrische apparaten. De oorzaak kan ook bij de buren liggen, want kakkerlakken verspreiden zich graag naar naastgelegen woningen.

Wat gebeurt er als je een kakkerlak Doodtrapt?

Wat gebeurt er als ik kakkerlakken doodtrap? – Waarschijnlijk heb je weleens gehoord dat je een kakkerlak nooit mag doodtrappen. Bij het doodtrappen van kakkerlakken zou er namelijk een geur vrijkomen die andere kakkerlakken aantrekt. Daarnaast zouden bij het doodtrappen een heleboel eitjes vrijkomen, welke enkele maanden later uitkomen.

 • Dit is een fabel! Kakkerlakken verspreiden inderdaad een onaangename geur, maar er is niets bekend over het verspreiden van een geur wanneer ze doodgetrapt worden.
 • Wanneer kakkerlakken zich bedreigd voelen, droppen ze ook hun eipakketjes.
 • Daarom kan je ze nog wel doodtrappen, zolang je de eitjes ook maar opruimt.

Het doodtrappen van kakkerlakken is overigens niet een manier om kakkerlakken zelf te bestrijden, De kans is bovendien ook klein dat je alle kakkerlakken te pakken krijgt. Voor een effectieve kakkerlakkenbestrijding kan je een professionele kakkerlakkenbestrijder uit de buurt inschakelen.

Wat is de vijand van een kakkerlak?

Belangrijke kenmerken van de kakkerlak – De kakkerlak behoort tot de klasse van de insecten ( Insecta ), de onderklasse van de gevleugelde insecten ( Pterygota ), de infraklasse van de Neoptera (nieuwvleugeligen), de superorde van de kakkerlakachtigen ( Dictyoptera ) en de orde van de kakkerlakken ( Blattodea ). Er zijn ongeveer 4700 soorten bekend.

Lengte : ca.1-8 cm. Vleugels : 2 paar, liggend op de thorax, bij sommige soorten alleen rudimentair. De meeste soorten kunnen niet vliegen, maar wel ‘springbewegingen’ maken met de vleugels. Gedrag : In principe solitair. Ze vormen groepen, maar geen kolonies zoals bij mieren, bijen en wespen, Voortplantingsperiode : Afhankelijk van de soort, het klimaat en het milieu (woningen) waarin ze zich bevinden. Legsels : Eierpakketjes, die na ca.3 weken worden afgezet. Sommige soorten baren levende jongen. Voedsel : Plantaardig en dierlijk, in de ruimste zin van het woord. De kakkerlak heeft kannibalistische neigingen als het voedselaanbod schaars is. Natuurlijke vijanden : o.a. kikkers, hagedissen, slangen, spinnen, mieren. Verwantschap : o.a. de bidsprinkhaan en termiet, Levensverwachting : Gemiddeld ongeveer 6 maanden. Er zijn soorten die wel vier jaar worden.

See also:  Warum Küssen Sich Menschen?

Waar leggen kakkerlakken eieren?

Kakkerlakken kiezen donkere, warme, vochtige en goed verstopte plekken uit om hun eipakketjes te leggen. Ze zoeken naar kieren of spleten en openingen die moeilijk bereikbaar zijn voor een mens. Kakkerlakken moeten veel water drinken en kiezen dus graag een plekje uit in de buurt van waterleidingen of riolering.

Hoe weet je of je kakkerlakken hebt?

We kennen in Nederland diverse kakkerlakken. De Duitse kakkerlak komt het meest voor, daarnaast hebben we soms te maken met de Amerikaanse, de zwarte Oosterse of de Australische variant. Kakkerlakken herkennen is op zich niet moeilijk. De Duitse kakkerlak is een stuk minder groot dan de Amerikaanse; hij wordt zo’n één tot tweeëneenhalve cm groot, terwijl de Amerikaanse kakkerlak tot wel 8 cm groot kan worden.

Ze hebben een afgeplat, sterk pantser en variëren in kleur van zwart tot roodbruin. De Duitse kakkerlak heeft vanaf het hoofd richting het lijf twee zwarte strepen lopen. Kakkerlakken hebben zes harige poten en twee enorm lange voelsprieten. Ook daaraan zijn ze goed te herkennen. Vanuit hun schuilplaatsen verspreiden ze bovendien een vieze, wat weeïge geur.

Ze laten ook uitwerpselen achter: een zwarte, wat zanderige substantie. Daarnaast kun je ook huidschilfers van de beestjes aantreffen, want kakkerlakken groeien als het ware uit hun jasje, waardoor ze zo’n acht keer in hun leven hun huid verliezen.

Kunnen kakkerlakken door de wc komen?

Tips tegen kakkerlakken –

01 Houd de keuken goed schoon : kakkerlakken verschansen zich graag in de buurt van eten en vocht. Ook notoir vochtige ruimtes als de badkamer en het toilet zijn aantrekkelijk voor de insecten. 02 Vaak luchten en een lagere temperatuur in huis helpen ook. Kakkerlakken houden niet van tocht en kou. 03 Maak kieren naar buiten dicht en sluit ventilatieopeningen af voor beestjes. Dit kan door er een kunststof rooster of een nylonkousje voor te plaatsen. 04 Zie je een kakkerlak, wees er dan snel bij, zodat je een plaag kunt voorkomen met eenvoudige maatregelen. 05 Gebruik bij chemische bestrijding alleen toegelaten middelen, Die zijn te herkennen aan een toelatingsnummer van het Ctgb. 06 Zijn de kakkerlakken uitgegroeid tot een plaag, dan vormen professionele bestrijders het laatste redmiddel. Zij gebruiken gif.

Kan een kakkerlak bijten?

Gezondheidsrisico’s en overlast door kakkerlakken – Kakkerlakken vermeerderen zich snel en kunnen uitgroeien tot een ware plaag. Kakkerlakken zelf zijn voor de mens niet schadelijk, ze bijten of steken niet. Kakkerlakken kunnen echter wel bacteriën, mijten en ziektes overbrengen die voor de mens schadelijk zijn.

Kunnen kakkerlakken tegen de muur lopen?

Ze kunnen zich heel snel voortbewegen, zelfs over het plafond, muren en andere gladde oppervlakken. In een woning zoeken ze graag donkere, warme, vochtige plekken op. Ze leven gemiddeld een half jaar.

Hoe vies is een kakkerlak?

2 augustus 2021 Deze insecten zijn misschien niet zo groot, maar ze wekken zowel walging als fascinatie op. Toch heeft alles zijn plekje in de natuur, inclusief kakkerlakken, die veel nuttiger zijn dan ze lijken. De kakkerlak, ook wel ‘bakkerstor’ genoemd, heeft geen al te beste reputatie – zijn naam is zelfs een synoniem voor onderkruiper.

Wereldwijd bestaan er zo’n 6.000 soorten, en hun voorouders lopen al meer dan 350 miljoen jaar rond op onze planeet. Sindsdien hebben ze ruimschoots de tijd gehad om te evolueren. Hoewel onze kakkerlakken eerder klein zijn, kunnen sommige van hun neven wel negen centimeter groot worden! Omdat ze leven op een dieet van afval en vuilnis beschouwen we hen als vieze beestjes, maar eigenlijk behoren ze wat betreft hygiëne tot de meest zorgvuldige dieren op aarde.

Zo maken ze hun antennes bijvoorbeeld meermaals per dag schoon. Een Amerikaanse studie uit 2013 toont aan dat kakkerlakken die antennes gebruiken om hun weg te vinden in hun omgeving, net als kevers, Daarom ontdoen ze deze regelmatig van overtollige cuticulaire koolwaterstoffen (de vetachtige stoffen die hen beschermen) en vreemde substanties die, indien overvloedig aanwezig, hun reukvermogen verstoren.

Hun vermogen om zowat onverwoestbaar te zijn, is ronduit indrukwekkend. Wist je dat kakkerlakken bijna 45 dagen kunnen overleven zonder eten en temperaturen tussen -5 °C en 50 °C kunnen weerstaan ? Bovendien hebben veel soorten een zekere resistentie ontwikkeld tegen de chemische insecticiden die gebruikt worden om hen te bestrijden, en kunnen ze nog enkele weken overleven na bestraling en zelfs onthoofding! Door een gebrek aan bloeddruk stolt hun bloed namelijk heel snel in de zone rond hun nek, waardoor de bloeding wordt voorkomen die elk ander wezen zonder hoofd onmiddellijk welja, de das zou omdoen.

Uiteindelijk zullen ze wel sterven van de honger, maar dat kan met gemak een maand duren. Nog een handig snufje dat maakt dat ze bijna niet kapot te krijgen zijn: ze zijn in staat om álles te verteren, van bedorven voedsel tot hout. En bovendien planten ze zich razendsnel voort. Rollin Verlinde Ondanks hun reputatie hebben kakkerlakken wel degelijk een nut in de natuur. Aangezien ze allerlei soorten materialen opeten, ontdoen ze de omgeving namelijk ook van afvalstoffen. Sterker nog: ze breken ze af in kleinere stukjes, zodat kleine organismen ze kunnen verteren.

 • Zo dragen kakkerlakken bij aan de natuurlijke bemesting van de bodem en planten.
 • Ook vormen ze een bijna onuitputtelijke voedselbron voor insecteneters, zoals duizendpoten, spinnen en bepaalde wespensoorten,
 • Recent nog werden kakkerlakken uitgerust met speciale camera’s om vermiste personen terug te vinden tussen het puin na een aardbeving.
See also:  Warum Tun Pickel Weh?

Als kleine cyborgs dragen ze een rugzakje dat aan hun antennes is bevestigd, wat toelaat om hun bewegingen te controleren. Misschien zijn kakkerlakken dus wel onze redders van de toekomst?

Kan een kakkerlak een atoombom overleven?

Ze ontdekten dat ze niet bestand zijn tegen nucleaire explosies aangezien geen enkele kakkerlak stralingsniveaus hoger dan 100,000 rads1 overleefden. In andere woorden: kakkerlakken kunnen een atoomexplosie niet overleven, maar ze kunnen wel veel hogere hoeveelheden straling weerstaan dan mensen.

Hoe lang overleeft een kakkerlak?

2. Kakkerlakken zijn oud. – We moeten wel eerlijk zijn, ze worden niet erg oud. De gemiddelde levensduur van een Amerikaanse kakkerlak is ongeveer een jaar. Maar ze komen al wel heel lang voor op deze planeet. Een universiteit in Amerika heeft bewijs gevonden dat kakkerlakken al meer dan 300 miljoen jaar zouden bestaan.

Kan je een kakkerlak dood trappen?

Uiterlijk Deze kakkerlakkensoort is lichtbruin van kleur en heeft twee duidelijke zwarte lengtestrepen op het borstschild. Lange antennen, grote vleugels. Ca.12 – 16mm lang. De nimfen (jongere stadia) zijn 2 – 12mm lang, ongevleugeld. Het ei-pakket is lichtbruin en ca.8 mm lang.

Hoe kom je nu aan kakkerlakken? Kakkerlakken zijn oorspronkelijk afkomstig uit de tropen en kunnen dus in de verpakkingen van tropische producten zitten. Ook kunnen kakkerlakken voorkomen in verhuisdozen, inpakdozen van de supermarkt, tweedehands goederen/witgoed en zelfs in gehuurde videobanden. Kakkerlakken kunnen ook simpelweg “meeliften” met kleding of bagage.

Algemeen Kakkerlakken komen zeer algemeen in centraal verwarmde gebouwen, levensmiddelen productie bedrijven en aan boord van schepen voor. Deze insecten zijn ongewenst omdat ze o.m. voedsel vervuilen en bacteriën en schimmelsporen kunnen overbrengen. Ze verspreiden een onaangename geur en zijn door de grote aantallen waarin ze voor kunnen komen, uitermate hinderlijk.

Leefwijze Kakkerlakken kunnen zich heel snel voortbewegen, zelfs over het plafond, muren en andere gladde oppervlakken. Als kakkerlakken éénmaal binnen in een woning zijn, zoeken zij een donkere schuilplaats. Kakkerlakken zijn namelijk lichtschuw. Op een donkere, warme en vochtige plek kunnen zij gemakkelijk overleven en zich voortplanten.

Kakkerlakken mag u altijd doodtrappen of met kokend water overgieten. Er is sprake van mannetjes en vrouwtjeskakkerlakken. Het vrouwtje draagt een ei-pakketje met zich mee, waar zo’n 30 eitjes in zitten. Eén kakkerlakkenechtpaar kan, bij optimale omstandigheden, in één jaar zo’n 400.000 nakomelingen krijgen.

 • Akkerlakken zijn alleseters.
 • Toch kunnen zij in een schone, hygiënische woning overleven.
 • De volwassen kakkerlakken kunnen namelijk 40 dagen zonder voedsel! Als uw woning erg vuil is zal de kakkerlak vrij spel hebben en zich zeer snel voortplanten.
 • Hoe geef ik de kakkerlak geen onderdak Controleer uw goederen op kakkerlakken voordat u deze in huis haalt; Ventileer uw woning goed en zorg voor een niet te hoge temperatuur.

De kakkerlak voelt zich prima bij 25’C; Berg uw voedsel en afval goed op zodat kakkerlakken er niet bij kunnen komen. Als u voorraadbussen gebruikt kan er ook geen ander ongedierte bijkomen; Maak uw keuken regelmatig en grondig schoon. Maak kieren, naden en doorvoeropeningen van leidingen dicht.

 • Wering Door een goede hygiëne en het attent zijn op de aanwezigheid van kakkerlakken in binnen gebrachte goederen en producten kan men voorkomen, dat kakkerlakken zich in objecten tot grote aantallen vermeerderen.
 • Een goed uitgevoerde bestrijding kan de overlast dan wegnemen.
 • Bestrijding Na een grondige inspectie en inventarisatie in het object wordt een bestrijdingsplan opgesteld.

In overleg met gebruikers/bewoners van het gebouw worden afspraken gemaakt over tijdstip van actie, voorbereiding e.d. Ter doding van de kakkerlakken wordt een lokaasgel toegepast welke op alle mogelijke schuilplaatsen aangebracht zal worden. Deze door de overheid toegelaten middelen mogen alleen door ter zake deskundige bestrijdingstechnici worden gebruikt.

Kunnen kakkerlakken gevaarlijk zijn?

Veel mensen vinden kakkerlakken eng en vies – Krijg je de kriebels van zo’n kakkerlakkenverhaal? Je bent zeker niet de enige. Het insect wordt overal ter wereld flink gehaat, blijkt uit studies in allerlei landen (zoals van de Engelse University of Sussex en de Maastricht University).

De kakkerlak scoort hoog als het gaat om beesten die we eng én vies vinden. Toch vormt het beest voor mensen nauwelijks een gevaar. Ze zijn niet giftig en ze leven niet van menselijk bloed. Er gaan jaarlijks veel meer mensen dood aan een muggenbeet, maar van een mug in de badkamer zal niemand gaan gillen.

Waarom dan wel bij het zien van een kakkerlak?

Hoe kakkerlak verwijderen?

Ik wil kakkerlakken verwijderen. Maar hoe? – Op een dag schiet er kakkerlak voorbij, maar hij is trager dan anders. Je ziet je kans schoon, zet je voet erop en hij is het haasje. Effectief? Jazeker, maar je moet de plek des onheils wel even goed schoonmaken, want je wilt niet dat eventuele eitjes blijven liggen.

 1. Kakkerlakken verwijderen met een insecticidespray
 2. Kakkerlakken verwijderen met een lijmval

Of deze methodes ook werken als er meer dan twintig kakkerlakken door je woning of bedrijf zwerven? Nee, want kakkerlakken zijn vaak goed bestand tegen commerciële middelen én ze zullen ook niet snel met zijn allen in een lijmval duiken. Sterker nog: voor je een paar kakkerlakken te pakken hebt, zijn die mogelijk nog eens dertig keer opa en oma geworden.